Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Υπηρεσίες υγείας

Υπηρεσίες υγείας


Συστήματα, χρηματοδότηση, αγορά

Μαρία Καλογεροπούλου, Πάνος Μουρδουκούτας

Κλειδάριθμος, 2007
220 σελ.
ISBN 978-960-461-066-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 21,00

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της Υγείας αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού κάθε κοινωνίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, η πρόοδος της ιατρικής και η ανακάλυψη νέων μορφών θεραπείας και παρεμβάσεων Φροντίδας Υγείας έχουν αυξήσει την προσφορά των υπηρεσιών Υγείας. Δεύτερον, η επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης και η γήρανση του πληθυσμού έχει αυξήσει εκρηκτικά τη ζήτηση των υπηρεσιών Υγείας. Τρίτον, ο πολλαπλασιασμός των κοινωνικών προβλημάτων έχει δημιουργήσει δημοσιονομικά διλήμματα στην κατανομή των πόρων μεταξύ του τομέα της Υγείας και των υπόλοιπων κοινωνικών τομέων. Τέταρτον, η αυξανόμενη απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών Υγείας μέσω παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας επιδρά σημαντικά στην κοινωνική πολιτική. Πέμπτον, πολλές χώρες έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, που είναι κατά πλειοψηφία νέοι και υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι μέσω συνεισφορών πληρώνουν τις υγειονομικές δαπάνες της τωρινής γενιάς ηλικιωμένων. Τι θα γίνει, όμως, όταν η γενιά αυτή των μεταναστών γεράσει; Ποιος θα πληρώσει τις δικές τους δαπάνες Υγείας;

Ο έντονος προβληματισμός έχει εγείρει το ενδιαφέρον για τη μελέτη και την επανεξέταση των διαφόρων διαχειριστικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων του τομέα της Υγείας. Τα θέματα αυτά θίγονται στο ανά χείρας βιβλίο, το οποίο αποτελεί τον πρώτο από δύο τόμους και εξετάζει τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες του αγαθού της υγείας, προσδιορίζει το ρόλο του κράτους, περιγράφει τα συστήματα Υγείας διαφόρων χωρών, μελετά τα προβλήματα χρηματοδότησης του τομέα της Υγείας και εξετάζει την αγορά των υπηρεσιών Υγείας. Αποτελεί πολύτιμο εγχειρίδιο για επαγγελματίες Υγείας και μη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)