Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ο νέος της Μοτύης και άλλα μυστήρια

Ο νέος της Μοτύης και άλλα μυστήρια


Ζωγραφική 2004-2007

ζωγραφική: Αλέξανδρος Ίσαρης

Ίνδικτος, 2008
77 σελ.
ISBN 978-960-518-323-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 29,00

[...] Ο Ίσαρης ποιητής, ο Ίσαρης μεταφραστής, ο Ίσαρης ζωγράφος, αποτελούν τρεις όψεις της ίδιας προσωπικότητας που έχει το προνόμιο να εκφράζεται με τις εικόνες, με το λόγο και με τις μεταφράσεις βιβλίων που αποτελούν εμμονές και επιλογές του και τον αντιπροσωπεύουν όπως και τα προσωπικά του κείμενα, θα μπορούσε, μάλιστα, να παρατηρήσει κανείς ότι και οι εικόνες αποτελούν ένα είδος εικαστικής μετάφρασης-μετάπλασης ζωγραφικών κειμένων.

(Ευθυμία Γεωργιάδου - Κουντουρά)

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Αλέξανδρου Ίσαρη είναι ίσως η πιο μεστή και άρτια εικαστικά του έργου του. Όλα εκείνα τα στοιχεία που εντοπίζονται στη ζωγραφική του κατά τη δεκαετία του 1990 επανέρχονται και οδηγούνται σε ένα ξεχωριστό επίπεδο θεματικής και τεχνικής ωριμότητας, βαθειάς εκφραστικότητας και ολοκλήρωσης πολλαπλών συμβολικών προεκτάσεων. Η ουσιαστική γνώση και η εξοκείωσή του με τη μεγάλη παράδοση της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, η δημιουργική του συνδιαλλαγή με το σύνολο σχεδόν της Ιστορίας της Τέχνης, εξακολουθεί να τον πλουτίζει με τα μορφοπλαστικά της διδάγματα. Η επιλογή και η αξιοποίηση θεμάτων και μοτίβων από μια μεγάλη γκάμα πηγών είναι αποτέλεσμα αυστηρής, συστηματικής και ενδελεχούς μελέτης και προσέγγισης -στην ουσία μία αμφίδρομη πορεία, ένας συνεχής διάλογος με το παρελθόν της ανθρώπινης δημιουργίας- και όχι μια επιφανειακή, άγονη και τυπική μίμηση και αντιγραφή. Σ' ένα απόλυτα προσωπικό ύφος συντάσσει ένα σώμα εικονιστικών αναφορών και παραπομπών, που τις ενσωματώνει, τις επεξεργάζεται, τις συνδυάζει και τις μετασχηματίζει σε συνθέσεις πολύπλοκες, ευρηματικές, ευφάνταστες και ανατρεπτικές, τόσο πλαστικά όσο και νοηματικά, αποκαλύπτοντας μία νέα πραγματικότητα. [...]

(Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ένας χώρος ονείρων, "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή", τχ. 333, 6.4.2008
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)