Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Στρατηγέ Μάνσταϊν σώσε τη Γερμανία

Στρατηγέ Μάνσταϊν σώσε τη ΓερμανίαΜιχαήλ Β. Οικονομάκος

Λόγχη, 2007
105 σελ.
ISBN 978-960-89100-7-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,23

"Το βιβλίο αυτό δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ιστορικό πόνημα. Απλά μέσα από τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου θα ξεχωρίσω μια στρατιωτική προσωπικότητα, η οποία με το καθαρό μυαλό της, με το λαμπρό χαρακτήρα της, την υπερηφάνειά της, το θάρρος της, τις γνώσεις της, τις πεποιθήσεις της γύρω από την στρατιωτική τιμή, την αμφίπλευρη αγάπη και εκτίμηση που ανέδιδε και που την προσέφερε και την εισέπραττε ακτινοειδώς, εδημιούργησε έναν στρατιωτικό ηγέτη άξιο προς μίμησιν.

Απέδειξε ότι ο χαρακτήρ είναι το μεγαλύτερο προσόν (και αυτό τουλάχιστον επικαλούμαι προς μίμηση) που πρέπει να διαθέτη ένας στρατιωτικός και που αποδεικνύεται τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες καταστάσεις που ο υπ' όψιν Στρατάρχης έζησε πολλές φορές.

Το απώγειον της ανωτερότητας του χαρακτήρος του καταδείχθη κατά την περίοδον του 2ου δικαστικού αγώνος εις τον οποίον εσύρθη, ως αιχμάλωτος πολέμου κατά την αιχμαλωσίαν του μετά και καθ' όλας τας περιπετείας της καταδίκης και απομονώσεώς του. Τόσον οι συγκρατούμενοι του Στρατάρχου τον εθαύμασαν και παραδέχθησαν τας ικανότητάς του ώστε διά τούτο να του αναθέσουν την στρατηγικής της αμυντικής διαδικασίας ενώπιον των ανακριτών των. Οι ανακριταί, οι δικασταί, οι δικηγόροι Γερμανοί, Αμερικανοί και Άγγλοι εθαύμασαν την ψυχραιμίαν, την ευγένειαν, την στρατιωτικήν τιμήν, την σταθερότητα και την αξίαν των επιχειρημάτων του και έμειναν κατάπληκτοι από την υψηλόφρονα συμπεριφορά του. Αυτού του χαρακτήρα επέλεξα από την Πρωσικήν Σχολήν ως παράδειγμα να του παρουσιάσω άξιον προς μίμησιν!"Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)