Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Συνεταιριστικοί προβληματισμοί 2006-2007

Συνεταιριστικοί προβληματισμοί 2006-2007Α. Ανεσιάδης, Κ. Αποστολόπουλος, Ι. Γιδαράκου, Ι. Δημάκης, Σ. Δρουσιώτης, Ν. Καλογεράς, Ν. Κολύμβας, Δ. Κουνατιάδης, Δ. Μαυρόγιαννης, Θ. Μπένος, Ν. Μυρτάκης, Κ. Παπαγεωργίου, Α. Παπαδάκη - Κλαυδιανού, Μ. Φεφές, Ι. Χατζηηλιάδης

Σταμούλη Α.Ε., 2007
205 σελ.
ISBN 978-960-351-720-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,39

[...] Η συλλογική έκδοση «Συνεταιριστικοί Προβληματισμοί» επιχειρεί όχι μόνο να παρατηρεί και να αναλύει τις εξελίξεις αλλά και να προχωρεί σε εκτιμήσεις της αναμενόμενης κατάστασης για το μέλλον, ώστε να κινητοποιεί τις δυνάμεις προσαρμογής των συνεταιρισμών στις διαμορφούμενες συνθήκες. Δεδομένου ότι οι μεταβολές δεν είναι μονοσήμαντες, οι ερμηνείες και οι εκτιμήσεις για το μέλλον επιδέχονται τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές προσεγγίσεις. Η διασταύρωση αυτών των απόψεων, που έχουν ως επίκεντρο τη διατήρηση και διεύρυνση του ρόλου των συνεταιρισμών ως συντελεστή ισόρροπης ανάπτυξης των κοινωνιών, αναμένεται να ασκεί θετική επίδραση στους διαχειριζόμενους τις συνεταιριστικές υποθέσεις.

Οι θιασώτες του συνεταιριστικού θεσμού, γοητευμένοι από ανθρωπιστικό, παιδευτικό, δημοκρατικό και ηθικοπλαστικό περιεχόμενο του, θεωρούσαν αυτονόητη την ευρύτατη αξιοποίηση του στην πορεία ωρίμασης των κοινωνιών. Υποτίμησαν, όπως αποδεικνύεται, την ανθρώπινη βουλιμία και την επιζήτηση της επιβολής διαμέσου του πλούτου και της οικονομικής και πολιτικής δύναμης. Η ανθρωπιστική ιδεολογία αποδείχθηκε ανίσχυρη μπροστά στους πειρασμούς των υλικών απολαύσεων. Αναγκαίο επακόλουθο για τους συνεταιρισμούς υπήρξε η επιδίωξη της σύζευξης των οικονομικών με τους κοινωνικούς στόχους τους, ή, με άλλα λόγια, η καταξίωση του κοινωνικού τους ρόλου μέσω της οικονομικής επιβίωσης και επιτυχίας. Άλλωστε, αν η παραμέληση της οικονομικής αποτελεσματικότητας οδηγούσε σε εξαφάνιση των συνεταιρισμών, θα μηδενιζόταν, αυτομάτως και ο κοινωνικός τους ρόλος.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)