Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παρατηρήσεις στη γραμματική της νεοελληνικής

Παρατηρήσεις στη γραμματική της νεοελληνικήςΚωνσταντίνος Μηνάς
επιμέλεια σειράς: Φώτης Α. Καβουκόπουλος

Νεφέλη, 2008
301 σελ.
ISBN 978-960-211-876-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 21,91

Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακρόχρονης ασχολίας με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας γενικά και, ιδιαίτερα, της (κοινής) νεοελληνικής. Δεν είναι μια συστηματική γραμματική της "Κοινής Νέας Ελληνικής" (ΚΝΕ), αλλά ασχολείται επιλεκτικά με ζητήματα κάθε γλωσσικού επι πέδου της, για τα οποία, τις περισσότερες φορές, κάτι διαφορετικό έχει να εκθέσει, κάτι να προσθέσει, να υπογραμμίσει ή να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο.

Για να βοηθήσει τη μελέτη της γραμματικής της ΚΝΕ, ανατρέχει σε παλαιότερες φάσεις της Ελληνικής και, συχνά, επικαλείται τη συνδρομή των νεοελληνικών διαλέκτων.
Τα διδασκαλικά του παραδείγματα είναι πολλά, αντλημένα -τα περισσότερα- από τον καθημερινό / δημοσιογραφικό λόγο. Επιμένει να αναζητεί την αιτιολόγηση των γραμματικών κανόνων, η οποία θα στηρίξει την κριτική γνώση των μαθητών / αναγνωστών και θα απαλλάξει τη μνήμη τους από το άχρηστο βάρος της αποστήθισης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου θα το καταστήσουν ίσως ενδιαφέρον και χρήσιμο τόσο στους θεωρητικούς μελετητές της Νεοελληνικής Γραμματικής όσο και στους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να τη διδάξουν -κυρίως μάλιστα σ' αυτούς- αλλά και τους μαθητές που θα κληθούν να τη μάθουν.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)