Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κοινωνική θεωρία και πολιτική ευθύνη

Κοινωνική θεωρία και πολιτική ευθύνη


Συντροφικό αντιχάρισμα στον Νίκο Πετραλιά

Μανόλης Αγγελίδης, Μανώλης Αθανασίου, Γιάνης Βαρουφάκης, Σίσσυ Βελισσαρίου, Ανδριάνα Βλάχου, Αντώνης Γεωργόπουλος, Μαρία Γιαννησοπούλου, Θανάσης Γκιούρας, Διονύσης Γράβαρης, Απόστολος Δεδουσόπουλος, Στέφανος Δημητρίου, Βασίλης Δρουκόπουλος, Γεράσιμος Ζαχαράτος, Ελένη Θανοπούλου, Σταύρος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρύδας, Βασίλης Κρεμμυδάς, Αλίκη Λαβράνου, Παναγιώτης Νούτσος, Χρίστος Παπαθεοδώρου, Ιόλη Πατέλλη, Μιχάλης Σκούρτος, Μάρκος Τσέτσος, Γιώργος Φαράκλας, Χρήστος Χατζηιωσήφ, κ.ά.

επιμέλεια: Μανόλης Αγγελίδης, Δ. Γράβαρης, Δημ. Σακκάς

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2008
772 σελ.
ISBN 978-960-01-1196-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,00

Η έκδοση αυτού του βιβλίου δηλώνει, πριν από οτιδήποτε άλλο, μια συγκεκριμένη χειρονομία. Μέσα από το περιεχόμενό του, που συναπαρτίζεται από κείμενα προερχόμενα από τις επιμέρους κοινωνικές επιστήμες, εκφράζεται η κοινή πρόθεση των συγγραφέων να αναγνωρίσουν την εργασία του δασκάλου τους: του Νίκου Σ. Πετραλιά.
Η δημόσια παρουσία του Νίκου Πετραλιά στον ακαδημαϊκό βίο, όπως και η ποιότητα της πολιτικής του συμμετοχής και δράσης στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, είναι αποδεκτή από όλους όσοι τον έχουν συναναστραφεί έστω για λίγο. Η αποδοχή αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν μιας λιγότερο εμφανούς διαδικασίας, μιας διαδικασίας παραγωγής μαθητών με κριτική συνείδηση.
Η θητεία, άλλωστε, δίπλα στον Νίκο Πετραλιά δεν είναι μόνο μια πολύτιμη σε βιώματα και πλούσια σε γνώση εμπειρία. Είναι, πάνω απ' όλα, μια μαθητεία προς την ελευθερία, μια διαρκής στράτευση προς τη χειραφέτηση. Ένας αγώνας, ευτυχώς, χωρίς τέρμα.
Η πρωτοβουλία για την έκδοση αυτού του τόμου ανήκει σε έναν άλλο δάσκαλο και μεγάλο φίλο του Νίκου Πετραλιά που δεν είναι πια μαζί μας: στον Κοσμά Ψυχοπαίδη. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση αυτής της δικής του πρωτοβουλίας. Εμείς απλώς προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία του.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Δημήτριος Σακκάς, Διονύσης Γράβαρης, Μανόλης Αγγελίδης, ... Κάθε σελίδα και καημός, "Η Εποχή", 16.11.2008
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)