Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εποπτεία τραπεζικού συστήματος, η ευρωπαϊκή εμπειρία και το νέο κανονιστικό πλαίσιο

Εποπτεία τραπεζικού συστήματος, η ευρωπαϊκή εμπειρία και το νέο κανονιστικό πλαίσιοΧρήστος Τριαντόπουλος

Εκδόσεις Παπαζήση, 2008
127 σελ.
ISBN 978-960-02-2218-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 6,39

[...] Στην παρούσα μελέτη αναλύεται η διαδικασία εκδήλωσης μίας κρίσης στο τραπεζικό σύστημα και εξετάζεται η προληπτική εποπτεία του τραπεζικού χώρου, διερευνώντας την αποτελεσματικότητα του υπάρχοντος εποπτικού συστήματος και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των καινοτόμων στοιχείων που εισάγουν οι Πυλώνες του νέου εποπτικού πλαισίου (γνωστού και ως Βασιλεία ΙΙ). Η μελέτη των επιπτώσεων της Βασιλείας Ι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στην ανάπτυξη τριών διλλημάτων σχετικά με τη σχέση της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων με τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα, την ανταγωνιστικότητα του συστήματος και της ανάπτυξης της οικονομίας. Η συγεκριμένη μελέτη στηρίζεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις και εμπειρικές ενδείξεις στη βάση διαμόρφωσης σχετικών δεικτών. Τα συμπεράσματα της ανάλυσης επιβεβαιώνουν τη ρυθμιστική προσέγγιση, συμφωνά με την οποία η επιβολή των εποπτικών κανόνων της Βασιλείας διασφαλίζει τη σταθερότητα και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ θετική είναι και η συμβολή τους στη μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας, αν και διατηρείται ένας σκεπτικισμός για τις βραχυχρόνιες επιπτώσεις. Ωστόσο, αναπτύσσονται ορισμένοι προβληματισμοί αναφορικά με την υιοθέτηση της Βασιλείας Π, οι οποίες δύνανται να δημιουργήσουν τη βάση για μία νέα διαδικασία διαβουλεύσεων με στόχο τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου.
Η παρούσα εργασία, με την εις βάθος ανάλυση του αντικειμένου της, συμβάλλει και συνεισφέρει σε μια μεγάλη και πολυδιάστατη συζήτηση που αναπτύσσεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των Ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)