Βιβλίο
Η δική μου Ελλάδα
Θραύσματα μιας ελληνικής πραγματικότητας

Ίβαρ Παπαδόπουλος Σάμουελσεν
Μετάφραση: Κυριακή Παπαδοπούλου - Σάμουελσεν
Εικονογράφηση: Ίβαρ Παπαδόπουλος Σάμουελσεν
Αθήνα
Αρμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 213
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-527-458-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: νορβηγικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-04-2011)
Περίληψη:

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου γνωρίζει την Ελλάδα καλύτερα από τους περισσότερους ξένους. Έχει ζήσει στη Λέσβο και στο Λιτόχωρο (στους πρόποδες του Ολύμπου, του βουνού των θεών), και έχει διασχίσει τη χώρα ταξιδεύοντας τα τελευταία 30 χρόνια. Προτιμά να πηγαίνει σε μέρη που βρίσκονται έξω από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές· έχει χαθεί οδηγώντας αυτοκίνητο στα βουνά της Θεσσαλίας, έχει βαδίσει στα ερείπια όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο, και έχει επισκεφτεί τη μοναστική πολιτεία, το Άγιο Όρος.

Όντας Νορβηγός διαθέτει την αναγκαία απόσταση για να παρατηρεί την Ελλάδα με καινούρια και διαφορετικά μάτια από τους Έλληνες μόνιμους κατοίκους και για να απορεί για πράγματα που οι μόνιμοι κάτοικοι θεωρούν αυτονόητα. Χάρη στην πολυάριθμη οικογένεια της γυναίκας του ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλο μέρος της χώρας.

Στο βιβλίο "Η δική μου Ελλάδα" ο Σάμουελσεν περιγράφει τις εντυπώσεις του και τις εμπειρίες του -με κείμενα και εικονογραφήσεις. Ταυτόχρονα συνυφαίνει ιστορικά και πληροφοριακά στοιχεία από τα μέρη στα οποία μας μεταφέρει.

Περιέχονται τα κείμενα:
- Θεσσαλία: Κορυδαλλός, Άγιος Βλάσιος, Χόρτο, Κρανιά
- Ήπειρος: Ιωάννινα
- Μακεδονία: Λιτόχωρο και Όλυμπος, Νάουσα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Άγιο Όρος, Καβάλα
- Αιγαίο Πέλαγος: Λέσβος, Ερμούπολη/Σύρος, Αστυπάλαια