Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος

Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκοςNadine Brun - Cosme
μετάφραση: Γεωργία Τσάκωνα
εικονογράφηση: Olivier Tallec

Ηλίβατον, 2008
32 σελ.
ISBN 978-960-8085-08-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,00

Ο Μεγάλος Λύκος νοιώθει να απειλείται από την ξαφνική άφιξη του Μικρού Λύκου στον λόφο που ζει ολομόναχος. Η ανασφάλεια και ο φόβος τον κάνουν ανταγωνιστικό παρά το γεγονός ότι ο Μικρός Λύκος είναι μικρότερός του σωματικά και φαίνεται εντελώς ακίνδυνος.

Σταδιακά όμως αλλάζει από την παρουσία του και αισθάνεται πρωτόγνωρα συναισθήματα: γλυκαίνει, ανακαλύπτει την σημασία της συντροφικότητας, της αγάπης, της φιλίας, γίνεται τρυφερός, αρχίζει να νοιάζεται και για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτόν του.

Όταν ο Μικρός Λύκος εξαφανίζεται όσο ξαφνικά είχε έρθει, ο Μεγάλος Λύκος ανακαλύπτει κι άλλα πρωτόγνωρα συναισθήματα: τον πόνο από την απουσία, την αγωνία της προσμονής, την καρτερία και την ελπίδα που γεννά η ανάγκη για συντροφιά και επικοινωνία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται αργά και αφηγείται με τρυφερότητα την συγκινητική αλλαγή του κεντρικού ήρωα -του Μεγάλου Λύκου- μέσα από το ίδιο το βίωμά του. Αποτυπώνει με ειλικρίνεια τις διακυμάνσεις των συναισθημάτων του και τις αλλαγές της συμπεριφοράς του. Η έγχρωμη εικονογράφηση είναι εξαιρετική, πλούσια σε συναισθήματα.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βασίλης Κουτσιαρής, Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος, http://www.kosvoice.gr, Ιούνιος 2014
Μυρτώ Τσελέντη, Μια νέα φιλία γεννιέται, "Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture", 1.4.2010
Ελένη Σαραντίτη, Μια ιστορία αγάπης, "Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη", τχ. 526, 31.10.2008