Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ψάξε, βρες, παίξε μαζί μας!

Ψάξε, βρες, παίξε μαζί μας!


Διαθεματικές δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο

Τζένη Μωραΐτη, Γλυκερία Διανέλλου

Μεταίχμιο, 2008
407 σελ.
ISBN 978-960-455-326-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 22,43

Το βιβλίο αυτό, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών, παρουσιάζει μια πρόταση για μια πρωτοποριακή συνάντηση γονέων και παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικών και παιδιών σε έναν κοινό τόπο, τη διαθεματική αντίληψη για τη γνώση.

Στο βιβλίο:
- Τα θέματα προέρχονται από το οικείο περιβάλλον των παιδιών, βασίζονται στα ενδιαφέροντα, στις ανάγκες και στις προηγούμενες εμπειρίες τους και τα ωθούν αβίαστα, μέσα από την εξερεύνηση, την παρατήρηση και το παιχνίδι, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, την ομάδα μέσα στην οποία λειτουργούν και να διερευνήσουν το κοινωνικό, φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον τους.
- Οι δραστηριότητες που προτείνονται, πρωτότυπες, δημιουργικές και ευχάριστες, παρουσιάζονται μέσα στον κύκλο του χρόνου με αυξανόμενη δυσκολία μαθησιακών στόχων και διατρέχουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.
- Η πραγμάτευση των δραστηριοτήτων προσφέρει ευκαιρίες για μικρές έρευνες από τα παιδιά, καθώς, ζητείται η συμμετοχή τους στη συλλογή στοιχείων, υλικού αλλά και στην περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση κάθε θέματος.

Το βιβλίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς της προσχολικής εκπαίδευσης, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, σπουδαστές ΤΕΙ και φιλοδοξεί να αποτελέσει το ερέθισμα για το σχεδιασμό προγραμμάτων που βασίζονται στη διαθεματική αντίληψη της γνώσης.

Κι αν αναρωτιέται κανείς τι το διαφορετικό υπάρχει στη δική μας πρόταση, η απάντηση κρύβεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου: εδώ θα ανακαλύψει ότι για πρώτη φορά ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα για το Νηπιαγωγείο είναι ευχάριστο, ελκυστικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν γονείς για να παίξουν δημιουργικά με τα παιδιά τους αλλά συγχρόνως και εκπαιδευτικοί για να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητες του Σχολείου.

Γιατί για μας η εμπειρία του παιδιού πηγαίνει από την Οικογένεια στο Σχολείο και από το Σχολείο στην Οικογένεια!

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)