Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διαγνωστική πνευμονολογία

Διαγνωστική πνευμονολογία


Σύνοψη των νοσημάτων του θώρακα

Richard S. Fraser, Neil Colman, Nestor L. Muller, P. D. Pare
επιμέλεια: Χαράλαμπος Ρούσσος
μετάφραση: Παναγιώτης Μπουλάς

Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2008
647 σελ.
ISBN 978-960-399-773-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 130,00

[...] Η παρούσα 3η έκδοση του βιβλίου κάθε άλλο παρά συνοπτική, με τη συνήθη του όρου έννοια, είναι. Περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαγνωστική προσέγγιση των περισσότερων νοσολογικών οντοτήτων του αναπνευστικού, παρέχοντας τα βασικά στοιχεία παθοφυσιολογίας, την κλινική εικόνα και την παθολογοανατομική των παθήσεων. Το κεντρικό, ωστόσο, χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η παράθεση των ακτινολογικών απεικονίσεων, συμπεριλαμβανομένων και εικόνων ελικοειδούς (spiral) αξονικής τομογραφίας και αξονικής τομογραφίας υψηλής ευκρίνειας (high resolution computed tomography, HRCT), που αποτελεί το κύριο και το ελκυστικότερο μέρος του βιβλίου. Συμπυκνώνοντας την εμπειρία των συγγραφέων από τις προηγούμενες εκδόσεις, το κείμενο παρέχει στον κλινικό γιατρό πολύτιμα εφόδια για την προσέγγιση του ασθενούς και την ακτινολογική διαφορική διάγνωση. Το πλούσιο αρχείο των συγγραφέων, σε συνδυασμό με τη συμπυκνωμένη εμπειρία τους που αποδίδεται στο κείμενο αυτό, καθιστούν το βιβλίο ιδιαίτερα διδακτικό σε κάθε επίπεδο για το γιατρό, από τον ειδικευόμενο μέχρι τον έμπειρο ειδικό. Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, θα πρέπει να γίνει στις βιβλιογραφικές παραπομπές που ολοκληρώνουν κάθε κεφάλαιο, παρέχοντας στον αναγνώστη μια πλήρη λίστα αναφοράς για περαιτέρω μελέτη.

Κατά την άποψη μας, η "Διαγνωστική Πνευμονολογία" αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιβλία αναφοράς που πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του ο σύγχρονος Πνευμονολόγος. Η παρούσα έκδοση παραδίδεται με ιδιαίτερη χαρά στην κρίση των συναδέλφων, με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση του αναπνευστικού ασθενούς.

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης, Χαράλαμπος Σ. Ρούσσος)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)