Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σειράς ιστορικών απομνημονευμάτων

Σειράς ιστορικών απομνημονευμάτων


Ιστορία της Επτανήσου από Βενετοκρατίας μέχρι της ελεύσεως των Άγγλων 1500 - 1816, μετά παραρτήματος της συμπράξεως των επτανησίων κατά τον ελληνικών αγώνα του 1821

Π. Χιώτης

Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις, 2008
968 σελ.
ISBN 978-960-258-107-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 74,55

Ο Παναγιώτης Χιώτης αφηγείται εδώ την ιστορία της λατινικής και βενετικής κυριαρχίας, της Ιονίου Πολιτείας (1800-1807) και της (πρώτης και δεύτερης) Γαλλοκρατίας (1797-1799, 1807-1814) στα Επτάνησα με έμφαση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζάκυνθο. Η ιστορία της Βενετοκρατίας και της Ζακύνθου αποτελεί τον τρίτο τόμο των "Ιστορικών Απομνημονευμάτων" του Χιώτη. Ο Ζακύνθιος λόγιος περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια τα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα της Λατινοκρατίας (των Ανδηγαυών και των Τόκων) και της Βενετοκρατίας, της πλέον σημαντικής νεώτερης ιστορικής περιόδου στον Ιόνιο χώρο, που σφράγισε καθοριστικά τον χαρακτήρα των Επτανησίων. Στο τέλος του τόμου παρατίθενται κατάλογοι με τα "αρχοντολόγια" (δηλαδή τους cittadini των κοινοτήτων) της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Το έργο του συνεχίζει να αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς για τους μελετητές της ιστορίας της Βενετίας και της Επτανήσου. Ειδικά για τη Ζάκυνθο, είναι μοναδική πηγή, με αρχειακή σημασία, καθώς υποκαθιστά πρωτογενές αρχείο, που κάηκε ολοσχερώς κατά τον μοιραίο σεισμό του 1953.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)