Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το θαλάσσιο περιβάλλον

Το θαλάσσιο περιβάλλονΛίλιαν Καραλή, Δήμητρα Μυλωνά, Δέσποινα Κουτσούμπα, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Μιχάλης Καρύδης, Βασίλης Ζερβάκης, Καίτη Σιακαβάρα, Τάσος Τσελεπίδης, Ηλίας Μαριολάκος, Γιάννης Σακιώτης, Αντώνης Βελεγράκης, Λεωνίδας Περιβολιώτης, Κωνσταντίνος Νίττης, Αργύρης Καλλιανιώτης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Αριστοτέλης Β. Αλεξόπουλος, Χρήστος Αναγνώστου, Δημήτρης Μαρκάτος, Κώστας Κούτσης

επιμέλεια: Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Μιχάλης Μοδινός

Ελληνικά Γράμματα
Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ)
2008
272 σελ.
ISBN 978-960-19-0264-7, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 15,69

Στη Μεσόγειο η αύξηση της θερμοκρασίας συνδυαζόμενη με την κατασκευή της διώρυγας του Σουέζ οδήγησε στην εισβολή ξενικών ειδών, που συχνά αποτελούν απειλή για τα τοπικά οικοσυστήματα. Σε παγκόσμια κλίμακα, η απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα οδηγεί στη μεταβολή της οξύτητας του ωκεανού, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην υδρόβια ζωή. Κάποιες αντιδράσεις του θαλάσσιου οικοσυστήματος (φυσικής και βιολογικής τάξεως) τείνουν να εξισορροπήσουν μερικά από τα παραπάνω καταστροφικά φαινόμενα, αλλά υπάρχουν επίσης αντιδράσεις που τείνουν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της κατάστασης. Δεδομένης της κλίμακας και των ιδιοτήτων του ωκεανού, είναι σαφές ότι ο θάνατος της θάλασσας ισοδυναμεί με το τέλος του πλανήτη μας. Δεν αρκεί όμως να καταλήξουμε ότι επιβάλλεται μια καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών που διέπουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Όλες οι αναλύσεις συντείνουν στο ότι με βάση τη σημερινή γνώση, υπάρχει ανάγκη άμεσης αντίδρασης. Επείγει η πολιτική δράση και η κοινωνική παρέμβαση με την παρέμβαση με την επιστημονική καθοδήγηση, για την αντιμετώπιση της χειρότερης κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)