Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η λογοτεχνική δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας 1875-2007

Η λογοτεχνική δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας 1875-2007


Απόπειρα βιβλιογραφικής καταγραφής

Γιάννης Τζανής, Πέτρος Μπέσπαρης

Μπίμπης Στερέωμα, 2005
710 σελ.
ISBN 960-433-134-5, ISBN-13 978-960-433-134-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 35,67

Ο τόμος είναι μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής των δημιουργών και των λογοτεχνικών βιβλίων του βορειοελλαδικού χώρου από την έναρξη περίπου της λογοτεχνικής παραγωγής μέχρι σήμερα. Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης έρευνας (πάνω από δέκα χρόνια) για τον εντοπισμό και την καταγραφή των δημιουργών και των έργων τους, καθώς και για την τεκμηρίωση των δεδομένων, σε ευρύτατη βιβλιογραφία (βιογραφικά λεξικά, γραμματολογικά έργα, εγκυκλοπαίδειες, πρακτικά συνεδρίων, μελέτες, βιβλιογραφικές εργασίες, τα λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά της Βόρειας Ελλάδας και όσα περιοδικά απ' την υπόλοιπη χώρα δημοσίευσαν αφιερώματα για τη λογοτεχνία της Βόρειας Ελλάδας, ανθολογίες, ομαδικές εκδόσεις, κριτικογραφίες, λευκώματα, ιστοσελίδες, δίσκους, καταλόγους εκδοτών, καταλόγους εκθέσεων, εκδόσεις νομαρχιακών - δημοτικών αρχών και άλλων φορέων και οποιαδήποτε άλλα βιβλία αναφέρονται σε πολλούς συγγραφείς), που η σύνθεση όλης αυτής της βιβλιογραφίας καταλαμβάνει είκοσι οχτώ σελίδες του βιβλίου.

Περιλαμβάνει κατ' αλφαβητική σειρά σε 2300 περίπου λήμματα (με βιογραφικό, εργογραφία και παραπομπές σε βιβλιογραφία), χωρίς αξιολογικά κριτήρια, όσους έχουν δημοσιεύσει έστω και ένα βιβλίο λογοτεχνικό ή αξιόλογες δημοσιεύσεις σε λογοτεχνικά περιοδικά με την προϋπόθεση να έχουν γεννηθεί ή να κατάγονται ή να έζησαν για αρκετό διάστημα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Είναι χρήσιμο βοήθημα για τους ερευνητές, τους λογοτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όσους αγαπούν τη λογοτεχνία.

Είναι μια προσφορά των Γιάννη Τζανή και Πέτρου Μπέσπαρη στην ελληνική βιβλιογραφία.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βασίλης Καλαμαράς, Ο λογοτεχνικός Βορράς, "Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη", τχ. 603, 14.5.2010
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)