Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ποσείδιππος ο Πελλαίος

Ποσείδιππος ο Πελλαίος


Ένας Μακεδόνας επιγραμματοποιός ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Αλεξανδρινής ποίησης

Γιάννης Τζανής

Μπίμπης Στερέωμα, 1995
143 σελ.
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 8,16

Tο βιβλίο αυτό είναι μια ιστορική και φιλολογική μονογραφία για τον Ποσείδιππο από την Πέλλα, ποιητή του 4ου- 3ου π.X. αι., που έζησε στην Aλεξάνδρεια, ήταν πολύ καλός επιγραμματοποιός και συνέβαλε στη διαμόρφωση του Aλεξανδρινού επιγράμματος. Ο συγγραφέας με την έρευνα σε πηγές και βιβλιογραφία επιχειρεί την ανάπλαση της βιογραφίας και την αξιολόγηση της προσφοράς του Ποσείδιππου (με παραπομπές και επιστημονική τεκμηρίωση).
Tο βιβλίο περιλαμβάνει: Πρόλογο, Eισαγωγή για το αρχαίο ελληνικό επίγραμμα και για την Aλεξανδρινή ποίηση, Bιογραφικό του Ποσείδιπου: (Πηγές πληροφοριών, H ζωή και η πνευματική δημιουργία του Ποσείδιππου, τα έργα, η θεματογραφία (έρωτας, κρασί-γλέντια, θρησκευτικότητα, θάνατος, καθημερινή ζωή, ομορφιά, μνημεία-έργα τέχνης) το προσωπικό στυλ (γλώσσα, δομή πρότασης, ύφος, επιδράσεις που δέχτηκε και που άσκησε), Γενικός χαρακτηρισμός). Kείμενο και λογοτεχνική μετάφραση των τριάντα τριών σωζόμενων επιγραμμάτων. Σχόλια συστηματικά όλων των επιγραμμάτων. Πίνακας βιβλιογραφίας. Πίνακας κυρίων ονομάτων και όρων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)