Βιβλίο
Καιρός: Ο γιος της Γης και του Ήλιου
Η γνώση

Δημήτρης Ζιακόπουλος
Αθήνα
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 259
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-92667-1-0
ISBN Σετ 960-92667-0-3
Α/Α Τόμου: 1
Αριθμός Τόμων: 1
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-12-2008)
Περίληψη:

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι είναι εκείνο που με γοητεύει στον καιρό και ασχολούμαι από μικρό παιδί μαζί του. Είναι η δύναμή του να ομορφαίνει ή να καταστρέφει εκδηλώσεις της καθημερινής μας ζωής; Είναι ο καθοριστικός του ρόλος, που πολλές φορές άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας, ή μήπως είναι ο κυκλοθυμικός του χαρακτήρας, που σε προκαλεί να μάθεις τα μυστικά του;
Όπως και να έχουν τα πράγματα, έπειτα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης με τη Μετεωρολογία, αποφάσισα να γράψω μια τριλογία για τον καιρό. Ο πρώτος τόμος προσφέρει στον αναγνώστη την αναγκαία μετεωρολογική γνώση με τρόπο κατανοητό, ο δεύτερος, που θα ακολουθήσει, διαπραγματεύεται το θέμα της πρόγνωσης του καιρού και του κλίματος και ο τρίτος θα αναφέρεται στο πανάρχαιο όνειρο του ανθρώπου να ελέγξει τον καιρό και κατ' επέκταση το κλίμα της γης.
Φιλοδοξία μου είναι η σειρά αυτή να αποτελέσει βοήθημα για όλους εκείνους των οποίων οι δραστηριότητες στο βουνό, τη θάλασσα, την πόλη ή το χωριό εξαρτώνται από τον καιρό. Στην κατεύθυνση αυτή βασικοί στόχοι είναι η αξιοποίηση των μετεωρολογικών παρατηρήσεων και των προγνώσεων που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες του διαδικτύου (internet) και η καλύτερη κατανόηση των δελτίων καιρού που καθημερινά παρουσιάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: