Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας

Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας


Άρθρα (2004-2006)

Κωνσταντίνος Γ. Δρακάτος

Εκδόσεις Παπαζήση, 2009
140 σελ.
ISBN 978-960-02-2259-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,11

Ο τόμος αυτός (υπ' αριθ. 7) περιέχει διάφορα άρθρα μου για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Επιλογή" κατά την περίοδο 2004-2006. Αποτελεί συνέχεια ενός τόμου που είχε κυκλοφορηθεί το 1978 με τίτλο "Προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας", ενός άλλου που είχε κυκλοφορηθεί το 1987 με τίτλο "Η Ελληνική Οικονομία σε Κρίση", ενός τρίτου που είχε κυκλοφορηθεί το 1992 με τίτλο "Δυσχέρειες Εξόδου της Ελληνικής Οικονομίας από την Κρίση", ενός τέταρτου που είχε κυκλοφορηθεί το 1996 με τίτλο "Η Ελληνική Οικονομία προς Σταθεροποίηση", ενός πέμπτου που είχε κυκλοφορηθεί το 2000 με τίτλο "Προβλήματα Συγκλίσεως" και ενός έκτου που είχε κυκλοφορηθεί το 2004 με τίτλο "Ο στόχος της αναδιαρθρώσεως".

Ο πρώτος από τους τόμους αυτούς αναφερόταν στα προβλήματα που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην ελληνική οικονομία, ο δεύτερος στην κρίση που ακολούθησε, ο τρίτος στις δυσχέρειες στις οποίες προσέκοπτε η έξοδος από την κρίση, ο τέταρτος στη βαθμιαία διαμόρφωση συνθηκών σταθεροποιήσεως, ο πέμπτος στην πορεία ονομαστικής συγκλίσεως της ελληνικής οικονομίας προς την ευρωπαϊκή με σκοπό την ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ο έκτος στις διαρθρωτικές μεταβολές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου η οικονομία να επωφεληθεί των νέων συνθηκών που προέκυψαν από την ένταξη της στην Ευρωζώνη. Ο ανά χείρας τόμος έχει ως γενικό πεδίον αναφοράς την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την πολιτική που πρέπει να εφαρμοσθεί προς ενίσχυση της.

Και εδώ η ταξινόμηση των άρθρων δεν έχει θεματική βάση, αλλά έγινε με κριτήριο τον χρόνο δημοσιεύσεως τους. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αλφαβητικό Ευρετήριο Ύλης, μέσω του οποίου ο αναγνώστης μπορεί να λάβει ό,τι περιέχεται στα άρθρα για επιμέρους θέματα που τον αφορούν. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)