Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κατά μασόνων: Ανατροπή της φραγμασωνικής πίστεως 1782

Κατά μασόνων: Ανατροπή της φραγμασωνικής πίστεως 1782Αγάπιος Κολυβάς Παπαντωνάτος, Ιερομόναχος
επιμέλεια: π. Γεώργιος Μεταλληνός, Χαράλαμπος Μηνάογλου

Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις, 2007
286 σελ.
ISBN 978-960-6683-10-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,17

"Η κριτική του αποβλέπει στη διαφώτιση και προστασία των ορθοδόξων. Χαρακτηρίζει ασύμβατες τις ιδιότητες του ορθοδόξου χριστιανού και του μασόνου. Ο μασονισμός είναι αντιχριστανικός και πλήρης ανατροπή του χριστιανισμού".

Το έργο αυτό είναι η πρώτη εκτενής εκλαϊκευτική αντιπαράθεση της ορθοδοξίας, στην ησυχαστική αυθεντικότητά της, με τον τεκτονισμό, που είναι ενσάρκωση της δυτικής αντιχριστανικότητας. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι θεολογική. Ο Αγάπιος είχε καλή γνώση για τον μασονισμό. Δίνει την ταυτότητα των μασόνων και του ίδιου του τεκτονισμού. Αναφέρεται στις απατηλές μεθόδους των μασόνων. Δίνει την ορθή ερμηνεία για την οικοδομή του Ναού. Αναφέρεται στη μασονική μυστικότητα, που επιβεβαιώνεται από τις μυήσεις τους. Συσχετίζει τον μασονισμό με τη μαγεία. Διαψεύδει τη μασονική ηθική. Καταγγέλλει ως νόθες και πλαστές τις "αγαθοεργίες" των μασόνων και τους κατηγορεί για ανηθικότητα. Επιχειρεί "σύντομον της κακίας τους έλεγχον". Η κριτική του αποβλέπει στη διαφώτιση και προστασία των ορθοδόξων, παρά στη συνέτιση των τεκτόνων. Χαρακτηρίζει ασύμβατες τις ιδιότητες του ορθοδόξου χριστιανού και του μασόνου. Ο μασονισμός είναι πλήρης ανατροπή του χριστιανισμού. Κρίνει και χαρακτηρίζει τη μασονία ως θρησκεία. Ομιλεί για "την νεωτερικήν πλάνην (των μασόνων) ή μάλλον ειπείν αθεΐαν", που υποδηλώνει άρνηση του αληθινού Θεού, του Ιησού Χριστού. Είναι άπιστοι και τελείως άθεοι "ως μη χριστιανοί", αλλά κι "θεομάχοι". Θεός των μασόνων είναι ο Εωσφόρος (σατανολατρία). Προτείνει τους πρώην ορθοδόξους, που αποδέχθηκαν τον μασονισμό, στη μετάνοια και επιστροφή στην πίστη των Πατέρων τους. Η συμπερίληψη στη Μασονία όλων των θρησκευμάτων είναι μέθοδος εξαπάτησης και επεκτατισμού. Ταυτίζει τους μασόνους με τους εβραίους και υπογραμμίζει τη σχέση τους με του Ιππότες της Μάλτας και πρώην Ναΐτες. Αναζητεί τις ιστορικές αρχές της μασονίας, για να καταλήξει στο 1652-3. Σε κάθε περίπτωση το έργο αυτό αποτελεί και την πρώτη απόπειρα συγγραφής μίας συνοπτικής ιστορίας του τεκτονισμού στα ελληνικά.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)