Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Για το χώρο

Για το χώροDoreen Massey

Ελληνικά Γράμματα, 2009
300 σελ.
ISBN 978-960-19-0317-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 30,57

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας συγκεντρώνει τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει έπειτα από πολύχρονη ενασχόληση με τις θεωρίες που εξετάζουν τις έννοιες του χώρου και του τόπου. Το βασικότερο συμπέρασμα είναι πως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις συγκεκριμένες έννοιες επηρεάζει δύο κύριους τομείς της ανθρώπινης ζωής με τους οποίους οι τελευταίες σχετίζονται άμεσα: την καθημερινότητα και την πολιτική.

Έτσι, ο τρόπος που φανταζόμαστε το χώρο επηρεάζει αφενός το πώς κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας και τη συνύπαρξή μας με τους άλλους, και αφετέρου το πώς αντιμετωπίζουμε πολιτικά ζητήματα σχετικά με την πόλη, την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση, την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο.

Μέσα από τη φιλοσοφική και θεωρητική αυτή προσέγγιση της έννοιας του χώρου στον 21ο αιώνα και μέσα από την αφήγηση προσωπικών και πολιτικών σκέψεων, η Doreen Massey, διεθνώς διακεκριμένη γεωγράφος, επιχειρηματολογεί υπέρ της εκ νέου φαντασίας των χώρων της εποχής μας. Με αυτό το μανιφέστο της μας βοηθά να κατανοήσουμε τις προκλήσεις και τη δυναμική του χώρου, ώστε να αναπτύξουμε μια υπευθυνότητα για τον τόπο μας και να ενισχύσουμε την πολιτική μας.

Ο πρωτότυπος τίτλος "For Space" σημαίνει υπέρ χώρου, περί χώρου ή για το χώρο. Η τελευταία εκδοχή προτιμήθηκε καθώς εμπερικλείει τις δύο πρώτες -κάτι που δεν ισχύει αντίστροφα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)