Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά, Αίγυπτος

Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά, Αίγυπτος


Ένα φωτογραφικό δοκίμιο

Helen C. Evans
μετάφραση: Σταυρούλα Κ. Βαβαλέα
φωτογράφιση: Bruce White

Άμμος, 2004
96 σελ.
ISBN 960-202-249-3, ISBN-13 978-960-202-249-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

[...] Η παρούσα έκδοση αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της συνεργασίας ανάμεσα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η οποία ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια περίπου με τον πρωτοφανή δανεισμό μερικών από τις πιο σημαντικές εικόνες της Μονής για την έκθεση μας "Η Δόξα του Βυζαντίου (843-1261)", το 1997. Αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε μέχρι και το 2004 με τον γενναιόδωρο δανεισμό σαράντα εικόνων για την επακόλουθη έκθεση "Βυζάντιο: Πίστις και Ισχύς (1261-1557)", η οποία θα καταδείξει τον αξιοσημείωτο ρόλο της Μονής κατά τους τελευταίους αιώνες του βυζαντινού κόσμου. Κατά τα χρόνια που μεσολάβησαν, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης είχε την τιμή να αναλάβει σύμβουλος της Μονής για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση στο Σκευοφυλάκιό της, μέσα στα αρχαία τείχη, μιας νέας μόνιμης έκθεσης όπου τα πιο θαυμαστά έργα τέχνης της Μονής εκτίθενται με ασφάλεια, προς τέρψιν πολλών επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο.

Στη συλλογή αυτών των εξαιρετικών φωτογραφιών, ο φωτογράφος του Μητροπολιτικού Μουσείου Bruce White, επιδίωξε να αναδείξει συγχρόνως το μνημειώδες τοπίο και τη θέρμη και ανθρωπιά του Ιδρύματος, το οποίο λειτουργεί για περισσότερα από 1.700 χρόνια στον καθαγιασμένο από τον Προφήτη Μωυσή τόπο. Το κείμενο της Helen C. Evans μας αποκαλύπτει στοιχεία της ιστορίας του ορεινού περιβάλλοντος και της Μονής ανά τους αιώνες, καθώς και του κρίσιμου ρόλου της ως προκεχωρημένου φυλακίου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το Μουσείο έχει την ιδιαίτερη τιμή να συμπεριλάβει σε αυτό τον τόμο φωτογραφίες του πατρός Δανιήλ καθώς και επεξηγηματικά κείμενα του πατρός Ιουστίνου.
Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης συνεργάστηκε με την Ιερά Μονή στην προετοιμασία αυτής της έκδοσης με αίσθημα ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς τους Μοναχούς, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη διάδοση του πνεύματος της Αγίας Αικατερίνης διαμέσου των αιώνων.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)