Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η πολιτική μετράει

Η πολιτική μετράει


Για μια λειτουργική δημοκρατία

Τζέρι Στόκερ
μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
επιμέλεια σειράς: Νίκος Κοτζιάς

Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009
348 σελ.
ISBN 978-960-03-4838-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 26,50

Στο σημαντικό νέο του βιβλίο ο Τζέρι Στόκερ υποστηρίζει ότι η πολιτική μετράει για τη δημοκρατία και εξηγεί γιατί περνάει κρίση. Ο συγγραφέας δείχνει ότι η αδυναμία της δημοκρατικής πολιτικής δεν οφείλεται στο ότι οι πολιτικοί είναι πιο διεφθαρμένοι ή πιο παραδόπιστοι απ' ό,τι παλιότερα ούτε στο ότι οι πολίτες είναι πιο αδιάφοροι απέναντι στη δημοκρατία. Βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες μας, όπως η επικράτηση του ατομισμού και του καταναλωτισμού, η άνοδος της εξειδίκευσης και του επαγγελματισμού, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η παγκοσμιοποίηση των κύριων προβλημάτων, η κατάρρευση του σεβασμού και ο ρόλος που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην καλλιέργεια του κυνισμού έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα το έργο της διακυβέρνησης και της πολιτικής καθοδήγησης. Η πολιτική έχει δυσκολίες επειδή, όπως κάθε άλλη συγκεντρωτική συλλογική μορφή λήψης αποφάσεων, απαιτεί συμβιβασμούς μεταξύ ανταγωνιστικών συμφερόντων, είναι ευάλωτη σε επικοινωνιακές αποτυχίες και συχνά παράγει ασαφείς και αβέβαιες εκβάσεις. Όμως, είναι απαραίτητη. Διότι χωρίς δημοκρατία και πολιτική οι λύσεις στα προβλήματα δεν θα είναι λύσεις. Στο βιβλίο αυτό προτείνονται λύσεις και αποδίδεται εκ νέου το νόημα στην πολιτική και την πολιτική πράξη.

"Μια εντυπωσιακή επισκόπηση της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τη δημοκρατική πολιτική σ' όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία προσφέρει μια διορατική ανάλυση για τις βαθύτερες αιτίες της. Το προκλητικό κεντρικό επιχείρημα του Tζέρι Στόκερ -ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι η αποξένωση από τη δημοκρατία, αλλά η αφελής αντιμετώπιση της πολιτικής αυτής καθ' αυτήν- προσελκύει την προσοχή οποιουδήποτε ανησυχεί για το μέλλον της πολιτικής ζωής. Το συμπέρασμά του ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα "πολιτική για ερασιτέχνες" είναι η ενδεδειγμένη πρόκληση προς όλους μας".

(Ρόμπερτ Πάτναμ, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)