Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ενδοοικογενειακή βία και κοινωνική ένταξη αλλοδαπών γυναικώνΚωνσταντίνα Σκλάβου

Σάκκουλας Αντ. Ν., 2008
157 σελ.
ISBN 978-960-15-2053-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 17,00

Το βιβλίο επιδιώκει την αποτύπωση του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, μελετώντας θεωρητικά και ερευνητικά, μέσω της ποιοτικής προσέγγισης, τις σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βίας και τον τρόπο επίδρασης αυτών στη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των θυμάτων. Τα πορίσματα της συγγραφέως οδηγούν στην διατύπωση ένας Πολυπαραγοντικού Μοντέλου Ανάλυσης της Ενδοοικογενειακής Βίας στους πληθυσμούς των Προσφύγων και Μεταναστών.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Αρχικά αναλύονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις για τη βία, τα χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις στη ζωή των θυμάτων και αναδεικνύεται η επίδραση της διαπολιτισμικής διάστασης στη διαμόρφωση και την αναπαραγωγή της ενδοοικογενειακής βίας. Επιπλέον περιγράφεται η διαδικασία της κοινωνικής ένταξης, γενικά και ειδικότερα στο συγκεκριμένο πληθυσμό, όπως ορίζεται από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται τα παραπάνω μέσω πιλοτικής και κυρίας έρευνας και αναδεικνύονται εν τέλει οι επιπτώσεις της βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών θυμάτων, αλλά και στους βασικούς τομείς της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)