Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Προγράμματα σπουδών των φιλολογικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νέα διδακτικά βιβλία

Προγράμματα σπουδών των φιλολογικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νέα διδακτικά βιβλία


Σεμινάριο 34

επιμέλεια: Γεωργία Χαριτίδου
κείμενα: Συλλογικό έργο
εισήγηση: Αθανάσιος Ε. Γκότοβος, Μαρία Αδάμου - Ράση, Απόστολος Τζίφας, Σπύρος Τουλιάτος, Σωφρόνης Χατζησαββίδης, Γιάννης Παπακώστας, Σοφία Χατζηδημητρίου - Παράσχου, Γιώργος Κ. Μύαρης, Ελένη Κατσαρού, Δημήτρης Παπαγεωργάκης, Βασίλης Τσάφος, Χριστίνα Κουλούρη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Χρίστος Κυριαζόπουλος, Χριστίνα Βέικου, Μαρία Νέζη, Παναγιώτα Σεφερλή, Νεκταρία Κλαδά, Παναγιώτα Μηλιώνη, Κατερίνα Τζάμου, Ευαγγελία Λουτριανάκη, Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος

Ελληνοεκδοτική, 2007
283 σελ.
ISBN 978-960-8323-80-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,76

[...] Θεωρούμε ότι σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων και αναζητήσεων, προβάλλει επιτακτικότερα η ανάγκη για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο συνδέσμων, προκειμένου να επιτύχουμε κοινούς σκοπούς και στόχους, όπως είναι η προαγωγή των Φιλολογικών Επιστημών, της Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας και ασφαλώς η συμβολή μας στα εκπαιδευτικά και κατ' επέκταση κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Το φετινό σας συνέδριο, έρχεται ακριβώς να υπηρετήσει τους πιο πάνω στόχους και να ασχοληθεί με ένα καίριο και συνάμα επίκαιρο για τα εκπαιδευτικά πράγματα θέμα, αυτό της εισαγωγής νέων διδακτικών εγχειριδίων για τα φιλολογικά μαθήματα στο γυμνασιακό κύκλο και τα προγράμματα σπουδών στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εισαγωγή των νέων διδακτικών εγχειριδίων προκάλεσε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, έντονες συζητήσεις και προβληματισμούς σε επιστημονικό, συνδικαλιστικό, θρησκευτικό και όχι μόνο επίπεδο, κυρίως εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα λέχθηκαν αναφορικά με το περιεχόμενο των νέων βιβλίων, τις προσεγγίσεις, τη φιλοσοφία και την επιμόρφωση των συναδέλφων που κλήθηκαν να τα διδάξουν.
Πέρα όμως από τη ρητορική των πραγμάτων, ο μάχιμος φιλόλογος καλείται να αναμετρηθεί καθημερινά με τα νέα διδακτικά εγχειρίδια στη διδακτική πράξη. Αυτή η διδακτική πράξη λειτουργώντας ως ανατροφοδοτική διαδικασία έχει ασφαλώς να αναδείξει και να καταδείξει πολλά, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους αρμοδίους φορείς ενόψει νέων σχεδιασμών και προγραμματισμών. Από το πρόγραμμα του συνεδρίου αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε αυτό το τριήμερο θα εκτεθούν πολλές από τις κριτικές αναγνώσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, που κυριάρχησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα νέα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών. Είμαι πεπεισμένος ότι στη βάση του μεστού επιστημονικού λόγου θα διεξαχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.
[...]
Γιάννος Σωκράτους, Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Κ.Φ.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)