Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τόποι και φορείς πολιτισμού και αθλητισμού στον Πειραιά

Τόποι και φορείς πολιτισμού και αθλητισμού στον Πειραιά


Φωτογραφικό οδοιπορικό

Ελένη Αναγνωστοπούλου, Δήμητρα Κούβαρη, Νίκος Μέλιος, Ευαγγελία Μπαφούνη, Γεράσιμος Μπουγάς, Αγγελική Μπουλιέρη, Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Γιάννης Χατζημανωλάκης

επιμέλεια: Νίκος Μέλιος, Ευαγγελία Μπαφούνη

Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.), 2003
118 σελ.
ISBN 960-7975-10-3, ISBN-13 978-960-7975-10-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 22,43

Το λεύκωμα "Τόποι και φορείς πολιτισμού και αθλητισμού στον Πειραιά: Φωτογραφικό οδοιπορικό", εκδίδεται με αφορμή τον εορτασμό των "Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2003" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα "Τόποι πολιτισμού - τόποι αθλητισμού".

Στόχος αυτής της έκδοσης είναι η ανάδειξη της σημασίας του πολιτισμού και του αθλητισμού στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, στη διαχρονία. Μέσα από το σπάνιο αρχειακό, τεκμηριωτικό και φωτογραφικό υλικό αναδεικνύονται χώροι του Πειραιά, όπου οι κοινωνικές συναθροίσεις ανέδειξαν τα γράμματα, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την κάθε λογής πολιτιστική δυναμική που χάρισε στην πόλη του Πειραιά την δική της πολιτισμική ταυτότητα. Τα κείμενα που πλαισιώνουν την παρούσα έκδοση, δεν στοχεύουν στην αναλυτική καταγραφή του συνόλου των πολιτιστικών δράσεων στην πόλη του Πειραιά κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, αλλά στην ανάδειξη όψεων της καθημερινής κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής πραγματικότητας της πόλης. Η προσπάθεια αυτή είναι μόνο η αρχή. Χρειάζονται πολλές, αναλυτικές και διεξοδικές μονογραφίες για την συμπλήρωση αυτού του ψηφιδωτού.

Το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που του διέθεσαν το πολύτιμο αρχειακό και φωτογραφικό τους υλικό, τους συγγραφείς των κειμένων και ιδιαίτερα τους προέδρους του Ομίλου Ερετών κ. Γιάννη Παπασπύρου, του Ν.Α.Σ. κ. Αναστ. Σταυρόπουλο και του Ατρομήτου Πειραιά κ. Γιάννη Σδρένια για την στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Ινστιτούτο Μελέτης και Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)