Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ζητήματα κοινωνικής ένταξης μεταναστών

Ζητήματα κοινωνικής ένταξης μεταναστώνεπιμέλεια: Αντώνης Κόντης
κείμενα: Αντώνης Κόντης, Θεόδωρος Ιωσηφίδης, Μάρη Λαυρεντιάδου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελένη - Ανδριανή Σαμπατάκου

Εκδόσεις Παπαζήση, 2009
832 σελ.
ISBN 978-960-02-2329-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 37,28

Η έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου, όπως και η έννοια της παγκοσμιοποίησης, αποτελεί μια μορφή επιστημονικής επανάστασης και λειτουργεί ως μεθοδολογική διασύνδεση μεταξύ κοινωνικών επιστημών, κυρίως μεταξύ οικονομικής επιστήμης (συμβολή στην ανάπτυξη, ατέλειες της αγοράς, συναλλακτικό κόστος), πολιτικής επιστήμης (θεσμοί, πολιτική συμπεριφορά) και κοινωνιολογίας (αξίες, νόρμες). Εστιασμένα στην σχέση κοινωνικού κεφαλαίου και ενσωμάτωσης τα κείμενα του παρόντος τόμου προσφέρουν αξιοσημείωτα εμπειρικά ευρήματα αλλά και γόνιμο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση του σχετικού ερευνητικού πεδίου.

Δεδομένου ότι οι μετανάστες δεν είναι απλώς εργατικό δυναμικό αλλά άνθρωποι, συχνά με προοπτική εγκατάστασης στην χώρα υποδοχής. Η σταθεροποίηση της ποσοτικής και ποιοτικής σύνθεσης του μεταναστευτικού αποθέματος στην Ελλάδα μετατοπίζεται το ερευνητικό ενδιαφέρον από τους προσδιοριστικούς παράγοντες των μεταναστευτικών εισροών στη διαδικασία και κατάσταση ένταξης των μεταναστών στη χώρα υποδοχής.

Στον παρόντα τόμο εξετάζεται η σχέση κοινωνικού κεφαλαίου και μεταναστευτικής διαδικασίας, η σημασία της παραχώρησης της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς στο πλαίσιο μιας ενεργητικής δημόσιας πολιτικής ένταξης μεταναστών και η θεματική και χρονική ακολουθία του συγγραφικού, και συνεπώς του ερευνητικού, ενδιαφέροντος των μελετητών του μεταναστευτικού φαινομένου, και ειδικότερα της διαδικασίας και κατάστασης ένταξης, στην Ελλάδα την τελευταία περίοδο. Η σχετική συζήτηση βασίζεται στη συγκριτική μελέτη δύο κύριων εθνικών ομάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα - Αλβανοί και Πόντιοι -, καθώς και εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών ευρωπαϊκών κρατών σε σχέση με την ελληνική.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)