Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τρόφιμα και καταναλωτής

Τρόφιμα και καταναλωτής


Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων

επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος
κείμενα: Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Ευθύμιος Μυγδάκος, Παναγιώτης Ε. Καλδής, Βασίλειος Κρέστος, Richard - Nicolas Lacroix, Φίλιππος Καρυπίδης, Θωμάς Μπίντσης, Β. Γιακουμάκη, Γ. Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ζέρβας, Βάιος Θ. Καραθάνος, Ελισάβετ Γεροθανάση, Ειρήνη Τζίμητρα - Καλογιάννη, Βασιλική Κωσταρέλλη, Γ. Μαγλαράς, Αθ. Κρυστάλλης, Πολύμερος Χρυσοχού, Georges Giraud, Γεώργιος Χρυσοχοΐδης, Λάμπρος Τσούργιαννης, Andrew Errington, Martyn Warren, John Eddison, Α. Στάμος, Α. Τσιουμάνης, Γεώργιος Μαλινδρέτος, Αλεξία Κ. Γιαννουζάκου

Ελληνοεκδοτική, 2009
262 σελ.
ISBN 978-960-8458-15-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,28

Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.

Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)