Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τι είναι ψυχοθεραπεία

Τι είναι ψυχοθεραπείαΕυγενία - Θεοδώρα Γεωργαντά

Ασημάκης Π., 2003
162 σελ.
ISBN 960-7582-44-6, ISBN-13 978-960-7582-44-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να είναι ένας μικρός οδηγός τόσο για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον τομέα της ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, όσο και για το ευρύτερο κοινό. Η συγγραφέας προσπαθεί να διαλευκάνει τους μύθους και τις προκαταλήψεις που επικρατούν σε σχέση με το "τι είναι ψυχοθεραπεία" και να μας ευαισθητοποιήσει για την αξία της ενασχόλησης με τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ο οδηγός αυτός αποτελείται από τρία μέρη: Στο πρώτο γίνεται συνοπτική αναφορά στις βασικές θεωρίες προσωπικότητας και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που απορρέουν από αυτές. Στη δεύτερο γίνεται ανάλυση της έννοιας της προσαρμογής και της ψυχοπαθολογίας καθώς και αναφορά στις διάφορες κατηγορίες ψυχικών ασθενειών και των αιτίων τους. Στο τρίτο σκιαγραφείται η εξέλιξη από την γέννηση έως τον θάνατο. Η εξέλιξη απεικονίζεται ως μια σπειροειδής πορεία και όχι ως γραμμική. Η συμβολική χρήση της έλικας του DNA μας βοηθάει να αντιληφθούμε την σημασία αυτού που η συγγραφέας αποκαλεί "το DNA της ψυχής".

Ο απώτερος στόχος της ανέλιξης του δυναμικού μας είναι η κατάκτηση της αίσθησης αυτοπραγμάτωσης που ο Maslow τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας αναγκών μας. Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μια διεύρυνση της πυραμίδας του Maslow. Διαφορετικές θεωρίες συνδέονται με διαφορετικά επίπεδα αναγκών και προτείνεται ως στόχος της ανέλιξης μας η όλο και μεγαλύτερη αίσθηση ολοκλήρωσης που επιτυγχάνεται από την σύνθεση των αντιθέτων. Έτσι, η ανάπτυξη τόσο των ψυχικών όσο και των πνευματικών, συναισθηματικών και ηθικών δυνατοτήτων μας, μας οδηγεί στην κατάκτηση της κορυφής του δικού μας προσωπικού στόχου που συνήθως νοηματοδοτεί την ζωή μας. Η εξελικτική αυτή πορεία μας επιτρέπει να αποδεχτούμε τον θάνατο και να περάσουμε την τελευταία διαδικασία αποχωρισμού από την ζωή με αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)