Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Νέα αποκτήματα - Παραστατική τέχνη από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης

Νέα αποκτήματα - Παραστατική τέχνη από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκηςεπιμέλεια: Λίνα Τσίκουτα - Δεϊμέζη
μετάφραση: Philip Ramp
ζωγραφική: Παναγιώτης Τέτσης, Χρόνης Μπότσογλου, Αλέκος Φασιανός, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Νίκος Κεσσανλής, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιώργος Κουζούνης, Σάββας Χαρατσίδης, Τάσος Χριστάκης, Δημήτρης Περδικίδης, Γιώργος Μαυροΐδης, Παύλος Σάμιος, Σαράντης Καραβούζης, Γιάννης Κόττης, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Χρύσα Βεργή, Γιώργος Ρόρρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαρία Παπαφίλη, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Μιχάλης Μανουσάκης, Γιάννης Στεφανάκις, Ξενής Σαχίνης, Μάριος Σπηλιόπουλος, κ.ά.

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας (Δ.Ε.Π.Α.Π.)
Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου
2008
71 σελ.
ISBN 978-960-7811-60-8, [Κυκλοφορεί]

[...] Μέσα από την επιλογή των έργων και την δειγματοληπτική παρουσίαση της μεγάλης αυτής συλλογής προσπαθήσαμε να επιχειρήσουμε ένα αντιπροσωπευτικό πέρασμα από σημαντικούς καλλιτέχνες, αλλά και άγνωστες πτυχές της ελληνικής, μεταπολεμικής, παραστατικής τέχνης μέχρις τις μέρες μας. Το πέρασμα αυτό, αν και όχι μόνο εξαντλητικό, είναι μια περιήγηση στην πολυμορφία της ελληνικής τέχνης, μέσα από καλά έργα. Στην περιήγηση αυτή μπορούν να παρατηρηθούν σοβαρές ελλείψεις, αδύνατες παρουσίες ή ακόμη και σημαντικές απουσίες καλλιτεχνών, οι οποίες επιβλήθηκαν από τις δυνατότητες του ήδη υπάρχοντος υλικού. Ωστόσο, στην απόδοση της συνολικής εικόνας πιστεύουμε πως αντισταθμίστηκαν, ως ένα βαθμό, από τις κορυφώσεις, από τις δυνατές παρουσίες, αλλά κι από την ανάδειξη της συνθήκης της διαφορετικότητας. Ο πλούτος και η ποικιλία της συλλογής επιτρέπει μια περιήγηση, στο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής παραστατικής τέχνης, σύνθετη και ενδιαφέρουσα, με τολμηρές αντιπαραθέσεις και ουσιαστικές αλληλοσυμπληρώσεις.

Ελπίζουμε η περιήγηση αυτή στην σύγχρονη ελληνική παραστατική τέχνη, να προσφέρει, στους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, χαρά των ματιών, διέγερση του πνεύματος και ανάταση ψυχής.

Ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφό του Ανδρέα Ιωαννίδη για την αρχική πρόταση και την ουσιαστική συμβολή του στην πραγματοποίηση της έκθεσης. Θερμές ευχαριστίες οφείλω επίσης στον κ. Δημήτρη Παπανικολάου της Δημοτικής Πινακοθήκης Πάτρας για την άψογη συνεργασία και την αποτελεσματική συνδρομή του στην υλοποίηση της έκθεσης.

Δρ. Λίνα Τσίκουτα - Δεϊμέζη
Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)