Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου

Συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου


σύγχρονη ελληνική ζωγραφική και γλυπτική

ζωγραφική: Νίκος Νικολάου, Βάλιας Σεμερτζίδης, Μάριος Πράσινος, Χρήστος Καγκαράς, Άλκης Πιερράκος, Γιάννης Γαΐτης, Παναγιώτης Τέτσης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Τάκης Σιδέρης, Φαίδων Πατρικαλάκης, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Σαράντης Καραβούζης, Αντώνης Απέργης, Γιούλικα Λακερίδου, Όπυ Ζούνη, Άγγελος Ραζής, Απόστολος Τσιρογιάννης, Περικλής Γουλάκος, Παύλος Σάμιος, Γιώργος Γκολφίνος, Πάνος Τζωρτζίνης, Δημήτρης Φαμελιάρης, Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Κωνσταντίνος Ράμμος, Πασχάλης Αγγελίδης, Νίκος Αγγελίδης, Μανώλης Χάρος, Έφη Παπαϊωάννου
γλυπτική: Βαγγέλης Μουστάκας, Γιώργος Γεωργιάδης
φωτογράφιση: Βασίλης Γεωργίου

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία, 2005
62 σελ.
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Ο Γιώργος Κωστόπουλος, εκδότης στο επάγγελμα, είναι συλλέκτης σπάνιων βιβλίων αλλά και έργων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών. Και οι δύο συλλογές του είναι εξαίρετης στάθμης και αυξάνονται ολοένα.

Από την εικαστική του συλλογή πινάκων και γλυπτών ξεχωρίσαμε έναν αριθμό έργων, που δίνουν μια ευρύτερη εικόνα αναζητήσεων και τάσεων της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Η παρουσίασή τους σε έκθεση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία αποσκοπεί στην ενίσχυση των σημαντικών συλλεκτικών προσπαθειών, όπως αυτής του Γιώργου Κωστόπουλου, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για το περιεχόμενό τους.

"Ο συλλέκτης είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος" είχε πει ο Goethe, αφού με τα αντικείμενα που συλλέγει ικανοποιεί ένα πρωτογενές ένστικτο. Διευρύνει το προσωπικό, πνευματικό φάσμα και γίνεται με τον τρόπο του δημιουργός· η συλλογή του συγκεντρώνει δυνατότητες, αντιλήψεις, ρεύματα, προβληματισμούς, οι οποίοι γίνονται αμεσότερα προσιτοί, τόσο στους ειδικούς μελετητές, όσο και στην επιστήμη γενικότερα. [...]

καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ιδρύματος Βούρου - Ευταξία)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)