Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εισαγωγή στη διδακτική των οικονομικών

Εισαγωγή στη διδακτική των οικονομικώνΧαρά Μ. Μαγουλά

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2009
258 σελ.
ISBN 978-960-01-1296-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 18,00

Θεωρώντας ότι ο καθηγητής με την επιλογή της κατάλληλης κατά περίπτωση διδακτικής μεθοδολογίας ενεργοποιεί το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα των μαθητών για μάθηση, η "Εισαγωγή στη διδακτική των οικονομικών" αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για όσους θελήσουν να διδάξουν οικονομικά μαθήματα. Η συμβολή του εστιάζεται:

- Στη χρήση παραδειγμάτων από τη διδασκαλία οικονομικών μαθημάτων για την πληρέστερη κατανόηση των διαφόρων διδακτικών μεθοδολογικών προσεγγίσεων.
- Στην εκτενή περιγραφή αναλυτικών προγραμμάτων οικονομικών μαθημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό τον προβληματισμό για την επιλογή των κατάλληλων ανά θεματική ενότητα διδακτικών δραστηριοτήτων.
- Στην εκτενή αναφορά ωρολογίων προγραμμάτων οικονομικών μαθημάτων με σκοπό τη μελέτη της εξέλιξης των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1929 έως σήμερα.
- Στην καταγραφή των απόψεων των μαθητών και καθηγητών για την ποιότητα των σχολικών εγχειριδίων οικονομικών μαθημάτων με σκοπό τον προβληματισμό για την ποιότητα του περιεχομένου των ισχυόντων αναλυτικών προγραμμάτων θεωρώντας ότι τα σχολικά εγχειρίδια συγγράφονται σύμφωνα με τα Α.Π.
- Στην καταγραφή της ζήτησης των μαθητών για τα οικονομικά μαθήματα, θεωρώντας ότι κατά το σχεδιασμό των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)