α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία και τα φωτογραφικά αρχεία τους για τον Δεκέμβρη του ΄44

Διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία και τα φωτογραφικά αρχεία τους για τον Δεκέμβρη του '44


(από το διαδίκτυο)

επιμέλεια: Μανόλης Κασιμάτης

Φωτογραφίζοντας, 2009
51 σελ.
ISBN 978-960-89684-6-2, [Κυκλοφορεί]

Στην προσπάθειά μου να πιστοποιήσω φωτογραφίες και φωτογράφους του Δεκέμβρη 1944 ερεύνησα αντίστοιχα και το πεδίο του διαδικτύου. Τα συμπεράσματα από την μελέτη του υλικού ήταν αρκετά ενδιαφέοντα.
Αρχικά διαπίστωσα ορισμένες αστοχίες πάνω στις ιστορικές αναφορές-τεκμηριώσεις των φωτογραφιών. Το ίδιο διαπίστωσα και στις αναφορές των ονομάτων των φωτογράφων. Τις πιο περιγραφικές αναφορές στις φωτογραφίες έχει το πρακτορείο CORBIS, όμως υπάρχουν πρακτορεία που έχουν ελάχιστες περιγραφές για τις φωτογραφίες. Σε ορισμένες φωτογραφίες οι ημερομηνίες δεν είναι αντίστοιχες με την ιστορική πραγματικότητα που απεικονίζουν, ενώ σε κάποιες άλλες, οι ημερομηνίες (στις ίδιες φωτογραφίες) διαφέρουν από πρακτορεία σε πρακτορεία. Επίσης πολλές φωτογραφίες του ίδιου φωτογράφου (και με τους ίδιους κωδικούς) είναι σε περισσότερα από ενός πρακτορεία, πράγμα που δημιουργεί μια σύγχυση, όπως και το ότι η ίδια φωτογραφία του ίδιου φωτογράφου έχει διαφορετική περιγραφή από πρακτορείο σε πρακτορείο. Σε αρκετές φωτογραφίες, παρόλο που έχουν διαφορετικές απεικονίσεις ή περιγραφή είναι ακριβώς η ίδια. [...]

Μανώλης Κασιμάτης

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)