Ροκ Βαβυλώνα

Ροκ ΒαβυλώναΓκάρι Χέρμαν
μετάφραση: Μάρκος Φράγκος
επιμέλεια σειράς: Άκης Λαδικός

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1999
316 σελ.
ISBN 960-14-0016-8, ISBN-13 978-960-14-0016-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,49

Το "Ροκ Βαβυλώνα" είναι ένα βιβλίο-μύθος, όπως άλλωστε και το θέμα του. Αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα πρωτοσέλιδα, τις βρόμικες ιστορίες και τα σκάνδαλα που συντάραξαν τον κόσμο της μουσικής.

Παρουσιάζει και αναλύει τα τεκταινόμενα στο καλλιτεχνικό στερέωμα του ροκ - τις κορυφαίες και τις άσχημες στιγμές, τους παραλογισμούς και τις τραγωδίες, τις χαρές και τις λύπες. Ο συγγραφέας προχωρά πέρα από τις ψευδαισθήσεις και με τη βοήθεια διακοσίων σπάνιων και αποκαλυπτικών φωτογραφιών εκθέτει τους φόβους, τα άγχη, την αγωνία για την επιτυχία αλλά και τη διαφθορά των ναρκομανών και σεξομανών ροκ σταρ.

Το βιβλίο "Ροκ Βαβυλώνα" ρίχνει μια οξυδερκή ματιά στις εξεζητημένες συμπεριφορές επιτυχημένων τραγουδιστών, όπως ο Axl Rose, ο Michael Jackson και ο Sting, και σε τραγουδιστές που έγιναν θύματα της δημόσιας εικόνας τους, όπως ο Jimi Hendrix, ο Jim Morrison, ο Sid Vicious, ο Freddie Mercury και ο Kurt Cobain.

Ο δημοσιογράφος Gary Herman δε χαρίζεται σε κανέναν και ερευνά τις αλλαγές στη νοοτροπία και την ανεκτικότητα του κοινού από τότε που η μουσική εξερράγη πάνω σ' ένα ακροατήριο που σκανδαλίστηκε αλλά και εντυπωσιάστηκε από τον εξεζητημένο τρόπο ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των ειδώλων του.

Ωστόσο, το βιβλίο "Ροκ Βαβυλώνα" είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσίαση των παρασκηνίων της ροκ μουσικής. Είναι σίγουρο ότι θα σοκάρει, θα εντυπωσιάσει, θα προκαλέσει. Εξηγεί ποιος έκανε τι και σε ποιον, τις παρενέργειες αυτών των πράξεων, ποιος χρωστάει σε ποιον, τους επιζώντες και τους χαμένους του κόσμου της ροκ.