Ελληνικά με χειρονομίες και εκφράσεις

Ελληνικά με χειρονομίες και εκφράσεις


Δραστηριότητες για την ανάπτυξη της επικοινωνιακής ικανότητας

Ιωάννα Αντωνίου - Κρητικού
εικονογράφηση: Λευτέρης Βλαχάκης

Ελληνικά Γράμματα, 2009
94 σελ.
ISBN 978-960-19-0492-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 14,27

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο χρήσιμο σε όσους διδάσκουν και σε όσους μαθαίνουν την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα. Αξιοποιώντας το υλικό που συγκεντρώνει στο βιβλίο της "Επικοινωνώ στα Ελληνικά - Εννοιολογικό λεξικό χειρονομιών και εκφράσεων" (Ελληνικά Γράμματα, 2008), η συγγραφέας προτείνει μια σειρά ασκήσεων οι οποίες βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να εμπεδώσουν τη σημασία των χειρονομιών και των εκφράσεων που χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε διάφορες περιστάσεις επικοινωνίας.

Επιπλέον, προτείνονται δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση και άλλες που επικεντρώνονται στην πολιτισμική έκφραση, δηλαδή σε φράσεις και χειρονομίες που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού (συνήθειες του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς, προλήψεις για την τύχη και την ατυχία, τρόποι χαιρετισμού και αποχαιρετισμού κ.λπ.).

Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του διδάσκοντα την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, ο οποίος μπορεί να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο της τάξης του. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει και ένα χρήσιμο βιβλίο αυτομάθησης για τον εκπαιδευόμενο, καθώς στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται οι λύσεις όλων των ασκήσεων.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Vivienne Nilan, Practicing Greek gestures & expressions, "Athens Plus", 11.12.2009