Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ομιλητική

ΟμιλητικήΙωάννου Μ. Φουντούλη

Ιδιωτική Έκδοση, 2002
304 σελ.
ISBN 960-7431-04-9, ISBN-13 978-960-7431-04-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,31

Το βιβλίο αυτό γράφηκε για να δώσει στα χέρια των φοιτητών ένα απαραίτητο βοήθημα για τον καταρτισμό τους στο μάθημα της Ομιλητικής. Σαν τέτοιο αποτελεί το αποκρυστάλλωμα των παραδόσεων δωδεκαετούς πανεπιστημιακής διδασκαλίας, από το 1968 ως σήμερα. Το χειρόγραφο πέρασε από διαδοχικές φάσεις για να φθάσει στη σημερινή του μορφή, που ούτε τέλεια βέβαια είναι, αλλά ελπίζω πως ούτε και η τελική.
Διδάσκοντας και γράφοντας προσπάθησα να δώσω στους φοιτητές όλα τα στοιχεία εκείνα που θα τους έκαναν καλούς θεωρητικούς γνώστες και ικανούς χειριστές της διακονίας του λόγου του Θεού μέσα στην Εκκλησία, ενός έργου τόσο υπεύθυνου και τόσο δύσκολου μέσα στο σύγχρονο ιδιαίτερα κόσμο. Σ' αυτό βοήθησαν και οι ίδιοι με τους νεανικούς τους προβληματισμούς και τις πνευματικές τους ανησυχίες, με τις κρίσεις και τις επικρίσεις τους, και προ παντός με την υπεύθυνη και ουσιαστική συμμετοχή τους στις θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις για το κήρυγμα. Χωρίς αυτές δεν είναι δυνατή η εμπέδωση της θεωρίας, άλλα και η άμεση αίσθηση των πολυποίκιλων προβλημάτων που συναρτώνται με το έργο του θείου κηρύγματος.
Έτσι στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται εκτός από την ιστορία και τη θεωρία του κηρύγματος και όλες οι αρχές και οι κατευθύνσεις, που καθορίζουν τον τρόπο εργασίας των φοιτητών για τη συμμετοχή τους στις ασκήσεις για τη μελέτη της Ιστορίας του κηρύγματος και της σύγχρονης πράγματικότητάς του, καθώς και οι οδηγίες που τους είναι απαραίτητες για να συντάξουν και να παρουσιάσουν οι ίδιοι την πρώτη τους κηρυκτική προσπάθεια στη μικρή θεολογική μας κοινότητα ή να κρίνουν τις όμοιες προσπάθειες των συναδέλφων τους.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)