Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τα μαθήματα του κερδοσκόπου

Τα μαθήματα του κερδοσκόπουVictor Niederhoffer
μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Στούπας Publications Ε.Π.Ε., 2009
287 σελ.
ISBN 978-960-8121-13-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,17

[...] Το βιβλίο του Victor Niederhoffer "Τα μαθήματα του κερδοσκόπου" αποτελεί ένα πολυδιάστατο έργο. Εκτός από την αυτοβιογραφία του ως πολίτη αλλά και κερδοσκόπου, φωτογραφίζει με καταπληκτική ευκρίνεια το κόσμο. Ένας κόσμος σε ομόκεντρους κύκλους, στο μέσο του οποίου βρίσκονται οι αγορές με τις αγωνίες τους και τις χαρές.
Ας μη γελιόμαστε όμως. Όποιος διαβάσει έστω και μερικές γραμμές από κάποιο από τα κεφάλαια, σε οποιονδήποτε από τους δύο τόμους, θα διαπιστώσει αμέσως ότι πρόκειται για ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο.
Αν και στη σημερινή εποχή ο κατακερματισμός των επιστημών έχει οδηγήσει τους περισσότερους κλάδους σε απίστευτες προόδους, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε προς τα πού ακριβώς στοχεύουμε. Η απουσία της φιλοσοφικής θεώρησης και σύγκρισης των πραγμάτων είναι φανερή σε όλες της εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής. Το ίδιο συμβαίνει και σε ό,τι αφορά τις περί των αγορών δραστηριότητες. Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο στρατιές ολόκληρες οικονομολόγων και λοιπών αναλυτών μιλούν δημόσια, μόνο και μόνο για ένα λόγο: για να διαψευστούν λίγες εβδομάδες αργότερα.
Ο κόσμος είναι πολύ σύνθετος ώστε να είναι εύκολο για ένα λογιστή να προσδιορίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του.
Ο Niederhoffer σε κάποια σημεία παρομοιάζει το παιγνίδι στο χρηματιστήριο με ένα παιγνίδι σκουός. Σε κάποια άλλα ψάχνει να βρει τις ομοιότητές του με το πόκερ. Ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η σύγκριση του "βιότοπου" της αγοράς με τους βιότοπους της άγριας ζωής στη φύση. Αν νομίζετε ότι μια χρηματιστηριακή αγορά λίγα κοινά πράγματα μπορεί να έχει με ένα βιότοπο, θα πρέπει ίσως να το ξανασκεφτείτε. Η αγορά άγεται και φέρεται από τις ψυχολογικές εντάσεις και υφέσεις των ανθρώπων. Οι ίδιοι οι άνθρωποι ως είδος έχουν περάσει εκατομμύρια χρόνια στους φυσικούς βιότοπους ανάμεσα στα άλλα είδη και μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια πολιτισμένης κοινωνικής ζωής.
[...]
(από το σημείωμα του εκδότη)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)