Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Άννινοι Βαλέττα

Άννινοι Βαλέττα


Σύντομη ιστορική περιδιάβαση στη δίνη των αιώνων

Ευρυδίκη Λειβαδά - Ντούκα

Οδύσσεια, 2008
102 σελ.
ISBN 978-960-98322-1-2, [Κυκλοφορεί]

Το κείμενο που ακολουθεί βασίζεται σε πρωτογενείς πηγές (μεγάλο μέρος του αποτελεί προϊόν έρευνας στο αρχείο-μουσείο του Μανώλη Βαλέττα στη Σάμη), σε σχετική με τη θεματική βιβλιογραφία και σε ιστορικές μαρτυρίες προσώπων που έζησαν κατά τις περιγραφόμενες εποχές και που μεταφέρουν μνήμες διασταυρώνοντας γεγονότα (αναφορικά με τους Αικατερίνη και Κλέονα Βαλέττα). Ιδιαίτερα όμως για τον γενάρχη των Βαλέττα στην Ελλάδα πρέπει να ερευνηθεί μέρος των αρχείων του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου ή των Ιπποτών της Μάλτας, και δη κατά την περίοδο 1557-1568. Τα αρχεία αυτά αποτελούνται από τέσσερα εκατομμύρια περίπου έγγραφα μεταξύ των ετών 1107 και 1798 και φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Μάλτας, στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Βαλέπαl. Τα αρχεία του Τάγματος της Μάλτας είναι ταξινομημένα σε 17 τμήματα ανάμεσα στα οποία είναι: "Οι εγγραφές του Συμβουλίου του Τάγματος", "Οι εγγραφές του Συμβουλίου του Κράτους", "Τα οικονομικά (Θησαυρός)", "Η Αλληλογραφία", "Τα της θαλάσσης", "Τα Δικαστικά για τεκμηρίωση Ευγενείας", κ.α.

Επίσης, για την ίδια οικογένεια πρέπει να ερευνηθούν αρχεία στο Δήμο Αθηναίων, και επιπλέον, για τον Γεώργιο Βαλέττα, και αρχεία στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού.

Ευρυδίκη Λειβαδά-Ντούκα

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)