Βιβλίο
Ενέδρα στην οδό Ομήρου
Μυθιστορία

Κώστας Πετρογιάννης
Αθήνα
Ηρόδοτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 347
Σχήμα: 24χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8256-97-2
Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-12-2011)
Περίληψη:

Ποιος σκότωσε τον αρχηγό; Από το Μόναχο ως την Αθήνα και από τα γραφεία της ελληνικής ραδιοφωνίας ως τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα άτομο ταπεινής καταγωγής, υψηλών δυνατοτήτων και ακόμη μεγαλύτερων φιλοδοξιών, στοιχειώνει τη ζωή -και τώρα τη σκέψη- του αφηγητή.

Αυτό που μας δίνεται δεν είναι ακριβώς βιογραφία, ούτε ακριβώς μυθιστόρημα. Η ζωή πραγματικών προσώπων, με πρώτο από όλους τον αρχηγό, που εύκολα ο αναγνώστης μαντεύει ποιος είναι, δένει με την ιστορία των ανθρώπων που ζουν ανάμεσα σε δύο πατρίδες και με το πολιτικό και το κοινωνικό υπόβαθρο μιας ταραγμένης περιόδου της ελληνικής ιστορίας: λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δικτατορία. Ο αφηγητής γνώρισε και αγάπησε τον αρχηγό, ένιωσε τη λάμψη, αλλά και τις αδυναμίες και τις υπερβολές του. Γνώρισε επίσης, λόγω δουλειάς και ιδιοσυγκρασίας, τον μικρόκοσμο του Μονάχου και τους επάλληλους κύκλους της Αθήνας. Γι' αυτό προσπαθεί, με τα μάτια του μυημένου, του φίλου, αλλά και του κριτικού, να ξεδιαλύνει το κουβάρι μιας προσωπικότητας και μιας άδικης μοίρας. Ποιος και γιατί σκότωσε τον αρχηγό και έσβησε ίσως μια άλλη προοπτική για την πολιτική ζωή του τόπου;

Εν μέρει πολιτικό θρίλερ, δημοσιογραφική διερεύνηση, χρονικό μιας παρέας και μιας εποχής, αυτό το βιβλίο φωτίζει, αλλά και φροντίζει να αφήνει ανοιχτές τις απαντήσεις.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κωνσταντίνος Β. ΜποτόπουλοςΕμείς, οι άλλοιΠεριοδικό "Διαβάζω"502Δεκέμβριος 2009