Βιβλίο
Οικογένεια
Η μελέτη και κατανόηση της οικογενειακής ζωής

Επιμέλεια: John Muncie
Επιμέλεια: Margaret Wetherell
Επιμέλεια: Rudi Dallos
Επιμέλεια: Mary Langan
Επιμέλεια: Allan Cochrane
Επιμέλεια: Θάλεια Δραγώνα
Μετάφραση: Έφη Αυγήτα
Μετάφραση: Ανδρέας Τσονίδης
Ευθύνη Σειράς: Θάλεια Δραγώνα
Ευθύνη Σειράς: Νίκος Μποζατζής
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 364
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-584-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Understanding the Family
Κοινωνική Ψυχολογία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 35.67€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-01-2010)
Περίληψη:

Η οικογένεια, που συχνά λέγεται πως είναι το υπόβαθρο της κοινωνίας και ένας ασφαλής παράδεισος στον οποίο καταφεύγουν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις του "εξωτερικού" κόσμου, είναι συχνά και πεδίο συγκρούσεων, καταπίεσης και καταστροφικών σχέσεων. Το παρόν βιβλίο περιγράφει τις αντιθέσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στις κυρίαρχες αντιλήψεις για την οικογένεια από τη μια πλευρά και τις βιωμένες πραγματικότητες και καθημερινές εμπειρίες της οικογενειακής ζωής από την άλλη.

Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών οπτικών, από την κοινωνιολογία και την κοινωνική πολιτική μέχρι την ψυχολογία και την ψυχανάλυση, το βιβλίο εξετάζει κριτικά τις παραδοχές για την οικογένεια που ενσωματώνονται στον λόγο της κοινωνικής πολιτικής και στον νομικό και πολιτικό λόγο. Αποκαλύπτει έτσι ότι αυτές οι παραδοχές παραβλέπουν την έντονη ποικιλομορφία των οικογενειακών μορφών στη σύγχρονη κοινωνία και τους περίπλοκους και ποικίλους τρόπους με τους οποίους βιώνεται η οικογενειακή ζωή.

Στο εισαγωγικό αυτό βιβλίο παρουσιάζεται μια εύληπτη, διεπιστημονική προσέγγιση σχετικά με τη συγκρότηση της οικογένειας στη "δημόσια" και την "ιδιωτική" σφαίρα, ενώ ο αναγνώστης καλείται να διαμορφώσει μια σαφή και κριτική αντίληψη για την οικογένεια στη σύγχρονη κοινωνία. Η παρούσα έκδοση περιέχει ιδιαίτερο κεφάλαιο για την ελληνική οικογένεια γραμμένο από τη Θάλεια Δραγώνα και την Ελευθερία Τσέλιου.