Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εισαγωγή στη γεωλογία των πετρελαίων

Εισαγωγή στη γεωλογία των πετρελαίωνΜιχάλης Δερμιτζάκης

Ιδιωτική Έκδοση, 1993
643 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 30,57

[...] Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν διδαχθεί τα βασικά μαθήματα γεωλογίας και φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο χρήσιμο και μετά το τέλος των σπουδών τους, καθώς και στους γεωλόγους που ασχολούνται με την έρευνα των υδρογονανθράκων.

Ο κύριος σκοπός του βιβλίου είναι να παραθέσει και να αναλύσει τις αρχές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της έρευνας και όχι να περιγράψει πεδία πετρελαίου και την τεχνική συλλογής των στοιχείων.

Τα ενδιαφέροντα και η εργασία του γεωλόγου πετρελαίων έχουν με το χρόνο και την πρόοδο της τεχνολογίας αυξηθεί. Πριν από μια πεντηκονταετία ο γεωλόγος πραγματοποιούσε μόνο καταγραφή των γεωλογικών σχηματισμών. Ο σύγχρονος γεωλόγος πετρελαίων ενδιαφέρεται για όλες τις φάσεις της εξερευνήσεως, από την πρώτη αμυδρή υποψία παρουσίας υδρογονανθράκων μέχρι τη διάνοιξη της γεωτρήσεως και την πλήρη εκμετάλλευση του πεδίου. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει και να υπεισέρχεται σε πολλά από τα προβλήματα του γεωφυσικού, του μηχανικού παραγωγής και του οικονομολόγου.

Κύριο μέλημά μας υπήρξε η συμπληρωματική εξέταση και ο προσδιορισμός τέτοιων εννοιών και, στο μέτρο του δυνατού, να συγκεντρωθούν σε ένα σύνολο που να βοηθά στην ανεύρεση του πολυπόθητου στόχου, την ανακάλυψη του πετρελαίου. Προσπαθήσαμε ακόμη να εκθέσουμε τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους η Γεωλογία συμβάλλει στον εντοπισμό του πετρελαίου, καθώς και το συνδυασμό μεταξύ Γεωλογίας και συναφών επιστημών στην παραπάνω διαδικασία, θα ήταν παράλειψη αν δεν παραθέταμε σε γενικές γραμμές και το ρόλο του γεωλόγου πετρελαίων στην έρευνα, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση ενός πεδίου. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)