Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παλαιοντολογία

Παλαιοντολογία


Σπονδυλωτά

Ε. Γεωργιάδου - Δικαιούλια, Ν. Κ. Συμεωνίδης, Γ. Ε. Θεοδώρου

Ιδιωτική Έκδοση, 2003
237 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,39

[...] Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται τους ζωικούς οργανισμούς και προορίζεται βασικά να "λειτουργήσει" στα χέρια των φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος με σκοπό την κατανόηση των αντικειμένων που διερευνά η Παλαιοντολογία, τις λεπτομέρειες των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πορεία των σπουδών τους καθώς και οι φοιτητές του Βιολογικού Τμήματος.

Στη συστηματική κατάταξη των διαφόρων ταξινομικών κατηγοριών αντιμετωπίστηκαν δυσκολίες λόγω διαφορετικών απόψεων των διαφόρων συγγραφέων. Γενικά βασίστηκε στα κλασσικά συγγράματα των Α. Muller, J. Piveteau, A. K. Loeblich & Tappan (in R.C. Moore edition), Π. Ψαριανού & Ν. Μανωλέσσου και Ε.Ν.Κ. Clarkson.

Κατά την ανάπτυξη των επιμέρους κεφαλαίων δόθηκε περισσότερη έμφαση σε κεφάλαια που αφορούν ευρήματα του ελλαδικού χώρου ή που παρουσιάζουν ιδιαίτερο στρωματογραφικό ενδιαφέρον ή για την εξέλιξη, στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει 3 μέρη.
Στο πρώτο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη "Εισαγωγή στην Παλαιοντολογία" ώστε ο αναγνώστης να ενημερωθεί για τον τρόπο και τα αντικείμενα μελέτης της Παλαιοντολογίας και περιλαμβάνει και την πρώτη ταξινομική κατηγορία των ζωικών οργανισμών, τα Πρωτόζωα. Το δεύτερο μέρος διαπραγματεύεται τους Ασπόνδυλους ζωικούς οργανισμούς και το τρίτο τα Σπονδυλωτά με εκτεταμένη αναφορά σε παλαιοντολογικά ευρήματα της χώρας μας.

Στο τέλος κάθε μέρους του βιβλίου αυτού για παραιτέρω ενημέρωση ο αναγνώστης παραπέμπεται στις βασικότερες από τις βιβλιογραφικές αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν. Στο τέλος δε του βιβλίου στις πηγές απ' όπου λήφθηκαν ή κατασκευάστηκαν οι εικόνες, οι οποίες, αν και πολλές συμβάλλουν στην παραιτέρω κατανόηση και αντίληψη των κειμένων.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)