Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οδηγός μεταπτυχιακών σπουδών στις εγκληματολογικές επιστήμες

Οδηγός μεταπτυχιακών σπουδών στις εγκληματολογικές επιστήμες


Επιλογές από την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία

επιμέλεια: Πάρη Ζαγούρα
επιμέλεια σειράς: Κ. Δ. Σπινέλλη, Ν. Κουράκης

Σάκκουλας Αντ. Ν., 2010
616 σελ.
ISBN 978-960-15-2313-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 48,92

Με τον παρόντα Οδηγό σπουδών μεταπτυχιακών προγραμμάτων στις εγκληματολογικές επιστήμες που κατήρτισαν με περισσή επιμέλεια και επιστημοσύνη συνεργάτες του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών, ούτε οι φοιτητές αλλά ούτε και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα βρίσκονται πλέον στη δύσκολη θέση να ανακαλύψουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν μια συγκεκριμένη εξειδίκευση στο πλαίσιο του εγκληματολογικού γνωστικού αντικειμένου σε μια δεδομένη χώρα ή πόλη.
Ο Οδηγός αυτός έχει μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που αξίζει να τονιστούν. Δεν είναι μόνο αναλυτικά περιγραφικός και ενημερωμένος έως και το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009. Περιέχει και υλικό το οποίο έχει επιλεγεί με συγκεκριμένα, ομοιόμορφα κριτήρια. Γίνονται δε σε αυτό αξιολογήσεις προγραμμάτων βάσει αναγνωρισμένων διεθνών εκτιμητικών μελετών. Επιπλέον αναφέρεται, όπου υφίσταται, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) καθώς και η ενδεχόμενη, σε ορισμένα προγράμματα, μη αναγνώριση του σχετικού τίτλου. Ακόμη δεν παραλείπονται και οι αναφορές σε διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, το κρίσιμο ζήτημα των διδάκτρων, τα οποία βαρύνουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε άλλα κράτη, όπως η Μεγάλη Βρετανία περισσότερο, και σε άλλα, όπως η Γαλλία και Γερμανία λιγότερο έως καθόλου, δεν παροράται. Εξάλλου, επισημαίνονται οι πηγές οικονομικής ενίσχυσης (δάνεια, υποτροφίες) και οι οικονομικές ελαφρύνσεις (μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μουσεία κλπ.).

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)