Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία

Εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογίαDouglas J. Hermann, Carol Y. Yoker, Michael Gruneberg, David G. Payne

επιμέλεια: Σταυρούλα Σαμαρτζή, Αργυρώ Βατάκη

Πεδίο, 2010
413 σελ.
ISBN 978-960-9405-27-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 27,15

O κλάδος της εφαρμοσμένης γνωστικής ψυχολογίας αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο πεδίο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της γνωστικής ψυχολογίας. To παρόν βιβλίο αναπτύσσει τη θεωρία και τη μεθοδολογία της γνωστικής ψυχολογίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα και περιγράφει το ευρύ φάσμα των γνωστικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.

Ειδικότερα, πέρα από τις θεμελιώδεις αρχές της θεωρίας (π.χ. αντίληψη, κατανόηση, μάθηση, μνήμη, ενθύμηση, συλλογισμός, επίλυση προβλήματος και επικοινωνία) και την πρακτική εφαρμογή τους, παρουσιάζονται ποικίλα γνωστικά προϊόντα (λογισμικά προϊόντα που μεταφέρουν αποτελεσματικά γνωστικές πληροφορίες· υπολογιστικά συστήματα που υποβοηθούν διάφορα έργα· συστήματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για την πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών) και υπηρεσίες που αξιοποιούν αποτελεσματικά τα ευρήματα της γνωστικής ψυχολογίας (π.χ. εξέταση αυτόπτων μαρτύρων, μέθοδοι προκαταρκτικής διερεύνησης υλικού δημοσκοπήσεων, τεχνικές γνωστικής βελτίωσης, θεραπείες γνωστικής αποκατάστασης κ.λπ.). Επιπλέον το εγχειρίδιο αναλύει τους θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επικοινωνία μεταξύ των ερευνητών του βασικού και του εφαρμοσμένου χώρου, και κατ’ επέκταση καθορίζουν την επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία πρακτικών εφαρμογών. Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους φοιτητές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της γνωστικής ψυχολογίας. Εξίσου ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι όμως για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στην ψυχολογία γενικά και στη γνωστική και την εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία ειδικότερα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)