Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ειρμολόγιον

ΕιρμολόγιονΣωφρονίου Ευστρατιάδου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως
επιμέλεια: Α. Δ. Παναγιώτου, Δήμητρα Ι. Μονιού, Νικολέτα Ι. Μονιού

Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη, 2006
348 σελ.
ISBN 960-88098-7-8, ISBN-13 978-960-88098-7-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,36

Με πολύ ευνοϊκά σχόλια έγινε δεκτή η έκδοση του Ειρμολογίου του Σωφρονίου Ευστρατιάδου, Μητροπολίτου πρ. Λεοντοπόλεως, το 1932 στο Παρίσι από τους κύκλους των Βυζαντινολόγων. Για πρώτη φορά οι ασχολούμενοι με τις Βυζαντινές σπουδές και κυρίως όσοι ειδικεύονταν στην Υμνογραφία διέθεταν ένα πολύτιμο βοήθημα, το οποίο τους προσέφερε σχεδόν το σύνολο των ειρμών των κανόνων εκδεδομένων κατά στίχους. Στο ίδιο έργο για πρώτη φορά αποδόθηκε, κατά τεκμήριον ορθά, η πατρότητα των ειρμών στους αντιστοίχους ποιητές των. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο σύντομα βραβεύθηκε από τον εν Παρισίοις Σύλλογον προς ενίσχυσιν των Ελληνικών Σπουδών.
Όμως, ο μικρός αριθμός των αντιτύπων και η μεγάλη ζήτηση του βιβλίου το κατέστησαν σύντομα σπάνιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρούνται τυχεροί οι κάτοχοι των ολίγων αντιτύπων του και οι ερευνητές να το ανευρίσκουν μόνον σε μεγάλες βιβλιοθήκες. Εκτός τούτου, έως σήμερα δεν έχει εκδοθή άλλο ανάλογο έργο πληρέστερο εκείνου, που θα μπορούσε να το αντικαταστήση. Συνεπώς, οι εκδότες υμνογραφικών κειμένων και ιδιαιτέρως κανόνων είναι υποχρεωμένοι να ανατρέχουν πάντοτε σε αυτό.
Κατόπιν των ανωτέρω, κρίναμε χρήσιμη και απαραίτητη την επανέκδοση του Ειρμολογίου, πιστεύοντας ότι τούτο θα βοηθήση τους Βυζαντινολόγους, ιδιαίτερα τους ασχολούμενους με την υμνογραφία. Το Ειρμολόγιο θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο και για τους ευρύτερα ασχολούμενους με την εκκλησιαστική ποίηση, φιλολόγους, θεολόγους, μουσικολόγους, ιεροψάλτες και τον κάθε πεπαιδευμένο πιστό.
Στην παρούσα έκδοση αναπαράγεται επακριβώς το κείμενο του αειμνήστου συγγραφέως, απηλλαγμένο -κατά το δυνατόν- των λαθών, που από αβλεψία ή τυπογραφική αμέλεια παρεισέφρησαν στην α' έκδοση. Επί πλέον καταβλήθηκε προσπάθεια για την αρτιότερη παρουσίαση της μορφής του έργου.
[...]
(από το προλογικό σημείωμα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)