Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σύγχρονα θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας

Σύγχρονα θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίαςΠαναγιώτης Λιαργκόβας

Σταμούλη Α.Ε., 2010
217 σελ.
ISBN 978-960-351-820-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,09

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες. Όμως, είναι σπάνιο στη χώρα μας να διεξαχθεί συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες αυτές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Έτσι, λόγου χάριν, όλοι θεωρούν ότι φταίει η ελεύθερη αγορά όταν αυξάνουν οι τιμές σε διάφορα είδη ή υπηρεσίες, ενώ στην πραγαματικότητα επικρατούν ολιγοπωλιακές συνθήκες, δηλαδή δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.

Στόχος του βιβλίου είναι συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με σημαντικά οικονομικά ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα, όπως η πολιτική μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση, η καινοτομία στις επιχειρήσεις, η μεταναστευτική πολιτική, η δημογραφική συρρίκνωση, η σχέση παγκοσμιοποίησης και φτώχειας κ.ά.

Στους αποδέκτες του βιβλίου συγκαταλέγονται όλοι όσοι ασχολούνται με την οικονομική ανάλυση της καθημερινότητας, ερευνητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό, που δεν έχει ειδικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Θανάσης Αντωνίου, Σύγχρονα θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας , Περιοδικό "Index", τχ. 44, Ιανουάριος-Μάρτιος 2011
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)