Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Καινοτόμες προσεγγίσεις στην ειδική αγωγή

Καινοτόμες προσεγγίσεις στην ειδική αγωγή


Εκπαιδευτική έρευνα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Ευστράτιος Παπάνης, Παναγιώτης Γιαβρίμης, Αγνή Βίκη

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2009
359 σελ.
ISBN 978-960-08-0491-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 45,26

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μιο πολυεπιστημονική και διεπιστημονική προσέγγιση του πολυδιάστατου κοινωνικού φαινομένου των ΑΜΕΑ, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί κοινωνική συμμετοχή σε κάθε φάση και απόπειρα ένταξης ή επανένταξης, προσαρμογής ή επαναπροσαρμογής τους.

Τα περιεχόμενα του συνγράμματος καλύπτουν σχεδόν όλες τις διαστάσεις της Ειδικής Αγωγής. Πιο συγκεκριμένα, οι συγγραφείς προβαίνουν σε μια εκτενή και ξεχωριστή πραγμάτευση των διαφόρων ελλειμματικών όψεων της προσωπικότητος, των σωματολειτουργικών και ψυχοκινητικών ανεπαρκειών, των αισθητηριακών ή ψυχοκινητικών αναπηριών, της ελλειμματικής νοημοσύνης, των γλωσσικών και μαθησιακών διαταραχών, των βαρειών και ελαφρών ψυχικών διαταραχών του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς. Δείχνουν τις δυσκολίες αλλά και τις τεχνικές ανίχνευσης και αξιολόγησής τους και τους τρόπους αντιμετώπισης της εκπαιδευσιμότητάς τους για την επιτυχή σχολική, επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ή επανένταξή τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διαδικασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού των ΑΜΕΑ και υποστηρίζεται η ανάγκη της πλήρους ένταξής τους στην κοινωνία, για να ζήσουν με τους συνανθρώπους τους, και της λήψης υπέρ αυτών κοινωνικών, επαγγελματικών, οικονομικών και ιατροπαιδαγωγικών μέτρων, ώστε να γίνονται οικονομικώς και κοινωνικώς, όσο φυσικά επιτρέπουν οι αναπηρίες τους, αυτόνομα και ανεξάρτητα άτομα μέσα στην κοινωνική και παραγωγική διαδικασία. Η μελέτη αυτή δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς, στους οποίους αναμφίβολα είναι αναγκαίο βοήθημα, αλλά και στον καθένα που, άμεσα ή έμμεσα, ασχολείται ή ενδιαφέρεται να μάθει για την ψυχολογία, την ψυχοπαθολογία, την αγωγή, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των ΑΜΕΑ.

(από τον πρόλογο του καθηγητή Μιχάλη Ι. Βάμβουκα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)