Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μακροοικονομικά μεγέθη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Μακροοικονομικά μεγέθη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίαςΣοφία Δημέλη

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εταιρεία Ο.Π.Α. Α.Ε., 2010
414 σελ.
ISBN 978-960-9443-04-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 50,47

Το βιβλίο αυτό έχει στόχο την παρουσίαση και την ανάλυση των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη μέτρηση της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό αναφέρονται σε μια εκτενή περίοδο, που καλύπτει σχεδόν μισό αιώνα. Έτσι, ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει διαχρονικά την εξέλιξη των βασικότερων οικονομικών μεγεθών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έχουν συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά έντεκα κεφάλαια, τα οποία συγκροτούνται σε δύο μέρη. Το Μέρος Α αφορά στη μελέτη των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών και του βαθμού ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 1960-2009. Αναλύονται οι τρόποψέτρησης των οικονομικών μεγεθών και παρουσιάζεται η διαχρονική τους πορεία, καθώς και οι μεταξύ τους συσχετίσεις. Το Μέρος Β επικεντρώνεται σε εμπειρικά θέματα προσδιορισμού των παραγόντων που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη. Διερευνάται αρχικά η συμβολή των επιμέρους συνιστωσών του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά την ίδια περίοδο. Ακολουθεί η ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της οικονομικής ανάπτυξης, με βάση τα αποτελέσματα εμπειρικών μελετών από τη διεθνή και την ελληνική βιβλιογραφία.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του παρόντος βιβλίου είναι ότι η ανάλυση στο Μέρος Α΄ υπεισέρχεται και σε θέματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας τόσο σε συνολικό, όσο και σε κλαδικό επίπεδο. Αντίστοιχα, στο Μέρος Β΄, η ανάλυση επεκτείνεται και σε τομείς που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες και των οποίων η συμβολή δεν έχει πλήρως διερευνηθεί ακόμα. Οι τομείς αυτοί αφορούν σε κλάδους της ονομαζόμενης νέας οικονομίας, όπως αυτοί των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, καθώς και σε τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, όπως είναι οι ξένες άμεσες επενδύσεις. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)