Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μαρξιστικό δελτίο: Περίοδος 1964 - 1967

Μαρξιστικό δελτίο: Περίοδος 1964 - 1967Εργατική Πάλη, 2008
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 25,24

Το Μαρξιστικό Δελτίο υπήρξε το σημαντικότερο πολιτικό έντυπο που κυκλοφορούσε στον τροτσκιστικό χώρο -για ένα διάστημα ήταν και το μοναδικό- πριν τη Δικτατορία του 1967. Εκδιδόταν από το παράνομο ΚΔΚΕ (Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας), ελλ. τμήμα της 4ης Διεθνούς, διευθυνόταν από παράνομη Συντακτική Επιτροπή, κυκλοφορούσε χέρι με χέρι κάτω από αυστηρότατα συνωμοτικά μέτρα. Τα ονόματα των διαφόρων αρθρογράφων είναι φυσικά ψευδώνυμα.

Από τον Δεκέμβριο του 1959, που κυκλοφόρησε το 1ο φύλλο, μέχρι τον Μάρτιο του 1967, που κυκλοφόρησε το 46ο φύλλο, που ήταν και το τελευταίο λόγω της Δικτατορίας, το Μαρξιστικό Δελτίο συνετέλεσε με το σύνολο της ύλης του στην ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση στα πολύ δύσκολα εκείνα χρόνια ενός σημαντικού κομματιού πρωτοπόρων αγωνιστών και εργατών. Οι αναλύσεις, τα άρθρα για το ελληνικό και παγκόσμιο κίνημα, η δημοσίευση των αποφάσεων της 4ης Διεθνούς, οι αναλύσεις, κριτικές και πολεμικές για την τέχνη κλπ., αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας του εργατικού και επαναστατικού κινήματος της χώρας μας στην πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της εποχής αλλά και στους διαστρεβλωτές και παραχαράκτες του μαρξισμού, σταλινικούς και σοσιαλδημοκράτες. Το Μαρξιστικό Δελτίο ήταν η φωνή του επαναστατικού μαρξισμού και της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Οι εκδόσεις Εργατική Πάλη, με την επανεκτύπωση και των 46 φύλλων του Μαρξιστικού Δελτίου σε δύο τόμους (1ος τόμος 1960-63, 2ος τόμος 1964-67), συμβάλλουν στο να γίνει γνωστή η ιστορία του εργατικού και επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας και ταυτόχρονα στη γνώση και την καλύτερη συγκρότηση των νέων γενιών. Σύντομα θα εκδώσουν όλα τα φύλλα του Μαρξιστικού Δελτίου που κυκλοφόρησαν με την πτώση της Δικτατορίας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)