Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μελέτες περιπτώσεων εκπαιδευτικών μονάδων

Μελέτες περιπτώσεων εκπαιδευτικών μονάδωνΒασιλική Μπρίνια

Σταμούλη Α.Ε., 2010
359 σελ.
ISBN 978-960-351-847-1, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 29,27

Τα τελευταία δεδομένα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης διοικητικών στελεχών με ηγετικές ικανότητες και γνώσεις σχετικές με την οργάνωση και διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων, βασισμένες στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο βιβλίο της δρ. Βασιλικής Μπρίνια που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια σύγχρονης προσέγγισης ζητημάτων που αφορούν στη Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων. Μέσα από την ανάλυση και ανάδειξη στοιχείων από "μελέτες περιπτώσεων", η συγγραφέας αποτυπώνει παραστατικά τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στις αρχές του management, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότητα, εξοικονόμηση κόστους και ενιαία οργανωτική σκέψη και δράση με ορθολογικό καταμερισμό της εργασίας στον ευαίσθητο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μελέτες περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο σκιαγραφούν παραδείγματα εφαρμογής θεωρητικών εννοιών του management στα οργανωσιακά περιβάλλοντα των εκπαιδευτικών μονάδων. Έτσι, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εμπεδώσει τις βασικές έννοιες του management και να αναπτύξει τις προσωπικές του δεξιότητες χρησιμοποιώντας πρακτικά τα εργαλεία του management στο περιβάλλον της εκπαιδευτικής μονάδας.

Ένα βιβλίο-σταθμός για την εφαρμογή μιας νέας κουλτούρας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αποτελεί ενεργό μέλος του.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)