Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η αυτοκρατορία του νόμου

Η αυτοκρατορία του νόμουRonald Dworkin
μετάφραση: Θάνος Σαμαρτζής

Ευρασία, 2010
454 σελ.
ISBN 978-960-8187-47-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 28,00

Με την "Αυτοκρατορία του νόμου", ο Ronald Dworkin, ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος του δικαίου, προσφέρει όχι μόνο μια γενική ερμηνεία του νομικού συστήματος, αλλά και μια βαθύτερη πολιτική θεωρία που εξηγεί για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιληφθούμε το νομικό μας σύστημα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Εκείνο που επιδιώκει να επιτύχει ο Dworkin είναι να παρουσιάσει μια θεωρία των πάντων στο πεδίο του ηθικοπολιτικού στοχασμού: νομική σκέψη, προσωπική ηθική και πολιτική αντιπαράθεση αντιμετωπίζονται μέσα απ' το πρίσμα μιας ενιαίας θεώρησης.

"Ο Ronald Dworkin είναι ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος του δικαίου... [Η Αυτοκρατορία του Νόμου] μαρτυρεί την αναλυτική του ευφυΐα, τη δυνατή φαντασία του και την κομψότητα του στοχασμού του. Κανένα ζήτημα δεν φαίνεται πλέον το ίδιο, αφότου διαβάσει κανείς τη διερεύνησή του από τον Dworkin."
(Journal of Philosophy)

"Το πιο σημαντικό έργο στη φιλοσοφία του δικαίου από την εποχή του "The Concept of Law" του H.L.A. Hart και, τουλάχιστον από φιλοσοφική άποψη, η ουσιαστικότερη συμβολή στο θέμα αυτό που έγινε ποτέ από Αμερικανό συγγραφέα... Τα κείμενα του Dworkin είναι γραμμένα με έξοχο τρόπο.
(New York Review of Books)

"Πρόκειται για σπάνια απόλαυση - σημαντική, πρωτότυπη φιλοσοφία που διαβάζεται με
ευχαρίστηση. Ο Dworkin επιχειρηματολογεί με δυναμισμό, φαντασία και κομψότητα."
(The Yale Law Review)

"Πλούσιο και πολυεπίπεδο... Η πρώτη εμπεριστατωμένη, πλήρης πραγμάτευση της γενικής θεωρίας του δικαίου [του Dworkin]... Είναι ένα φιλόδοξο βιβλίο και δεν διαψεύδει τις προσδοκίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο έργο ενός σημαντικού στοχαστή. Ο Dworkin ανέπτυξε ένα πολυσύνθετο και ισχυρό σύστημα ιδεών, που εκφράζονται εδώ με τη σαφήνεια και την κομψότητα στην οποία έχουν μέχρι τώρα συνηθίσει οι αναγνώστες του."
(London Review of Books)

"[O Dworkin έχει γράψει] το πιο σημαντικό βιβλίο φιλοσοφίας του δικαίου της δεκαετίας και σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτού του αιώνα."
(Justine Burley, Ethics)

"Ο Dworkin βλέπει την απόφαση κάθε δικαστή να λειτουργεί σαν ένας κρίκος της αλυσίδας του νόμου."
(Publishers Weekly)

"Έργο αναζωογονητικό που επιβραβεύει τον αναγνώστη.... "Η Αυτοκρατορία του Νόμου" είναι το πλαίσιο που θέτει ο Dworkin για την ανάλυση κρίσιμων ζητημάτων του δικαίου. Είναι τέτοια η κομψότητα και η δύναμη του βιβλίου, ώστε εκείνος που το έχει διαβάσει ενδεχομένως να δυσκολευτεί να στραφεί ξανά με υπομονή στις πολυκαιρισμένες και ρηχές κατηγορίες... που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της σύγχρονης συζήτησης αναφορικά με τον ρόλο των δικαστών."
(Washington Post Book World)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βασίλης Βουτσάκης, Στα θεμέλια της κοινής ζωής μας: η μέθοδος του Ρόναλντ Ντουόρκιν, "The Books' Journal", τχ. 32, Ιούνιος 2013
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ρόναλντ Ντουόρκιν, ο ερμηνευτής της ακεραιότητας, "The Athens Review of Books", τχ. 38, Μάρτιος 2013
Θάνος Σαμαρτζής, Νομικά και φιλοσοφία στον Ντουόρκιν, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 24.2.2013
Παύλος Σούρλας, Ρόναλντ Ντουόρκιν: Ο φιλόσοφος της δικαιοσύνης, "Το Βήμα", 17.2.2013
Δημήτρης Κιούπης, Η θεωρητική διαφωνία περί του νόμου, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 23.4.2011
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)