Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αρχαιο-υλικά

Αρχαιο-υλικά


(αρχαιολογικές, αρχαιομετρικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις)

επιμέλεια: Ιωάννης Λυριτζής, Νικόλαος Ζαχαριάς
κείμενα: Σουλτάνα - Μαρία Βαλαμώτη, Γιώργος Βαρουφάκης, Εύη Βαρδαλά - Θεοδώρου, Μυρτώ Γεωργακοπούλου, Michael D. Glascock, Νικόλαος Ζαχαριάς, Julian Henderson, Γεώργιος Θεοδώρου, Ιωάννα Κακουλλή, Άννα Καραμπατσώλη, Λία Καρίμαλη, Παναγιώτης Καρκάνας, Βασίλειος Κυλίκογλου, Κυριάκος Λαμπρόπουλος, Ιωάννης Λυριτζής, Τόνια Μοροπούλου, Ιωάννης Μπασιάκος, Ελένη Νοδάρου, Αρτέμιος Οικονόμου, Μαρίνα Παναγιωτάκη, Αναστασία Παπαθανασίου, Βασιλική Πέννα, Ελίζα Πολυχρονιάδου, Μαρία Ρούμπου, Ελίζαμπεθ Σταθοπούλου, Γιώργος Φακορέλλης, Ευστάθιος Χιώτης, Λαμπινή Χιώτη

Εκδόσεις Παπαζήση, 2011
723 σελ.
ISBN 978-960-02-2495-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 74,55

Το παρόν συλλογικό πόνημα, επιμέλειας των Ι. Λυριτζή και Ν. Ζαχαριά, αναφέρεται στις επιστήμες της αρχαιομετρίας και της αρχαιολογικής έρευνας, και γενικότερα στο ευρύτατο πεδίο της αρχαιογνωσίας, και απευθύνεται σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς και νέους ερευνητές, τμημάτων αρχαιολογίας καθώς και σε αυτούς των τμημάτων επιστήμης των υλικών.

"Σε μια "αρχαιολογική εποχή" η οποία συχνά δίκαια θεωρεί ότι τα υλικά κατάλοιπα μέσα από τους περιορισμούς που σημαδεύουν την ανεύρεσή τους, το πολύπλευρο αποδεικτικό φορτίο που επωμίζονται αλλά και τις ερμηνευτικές ιδεολογικές δεσμεύσεις που τα συνοδεύουν, είναι η ευλογία αλλά ταυτόχρονα και η τροχοπέδη της ερμηνείας του παρελθόντος, το βιβλίο μετατρέπει τις αναλυτικές προσεγγίσεις διεπιστημονικής αρχαιολογικής έρευνας που υπάρχουν από απλά ενδιαφέρουσες και εγκυκλοπαιδικές σε αφετηρία για γόνιμο προβληματισμό".
(Ν. Ευστρατίου, Α.Π.Θ.)

"Γνωρίζοντας την έλλειψη σχετικής ελληνικής βιβλιογραφίας καθώς και τις αντικειμενικές δυσκολίες τέτοιων εγχειρημάτων, το πόνημα αυτό οκτώ κεφαλαίων, 22 συνοδικά υποκεφαλαίων στις θεματικές των υλικών που απαντώνται στην αρχαιολογική έρευνα, γραμμένων από καταξιωμένους δασκάλους και ερευνητές, μπορώ να πω ότι δικαιώνει τις προσδοκίες των επιμελητών του, και ξεκινά με την έκδοσή του να χαράζει τη δική του πορεία στα ελληνικά γράμματα".
(Καθ. Τ. Μοροπούλου, Ε.Μ.Π.)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)